Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de febrer del 2014 | 16:34
Recull de premsa

Terricabras: "És millor la unitat d'acció a Brussel·les que una llista"

"Em sembla molt bé és allò que ha proposat el president Mas i que Oriol Junqueras: tenir en cada programa electoral una afirmació contundent i comuna sobre Catalunya".

El filòsof i candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, s'ha mostrat contrari a una entrevista a la llista unitària per les eleccions europees: "La llista ideal era la d'aquells que havien decidit data i pregunta de la consulta".

"Aquell acord era tan extraordinari --ha explicat a El Punt AVUI-- que no s'havia de trencar i a vegades es preserva més la unitat si cadascú va pel seu compte que si van uns quants contra els altres. Però, des del meu punt de vista, és més important col·laborar plegats i la unitat d'acció a Brussel·les que la candidatura unitària".

Terricabras ha argumentat que "com més diputats sobiranistes es triïn, millor" ja que a diferents grups al Parlament europeu "podrem fer feina de pressió i delobby".

Sobre la no consecució d'una candidatura única l'entrevistat ha dit que "no és cap fracàs": "Jo no tinc el romanticisme de la unitat. Si és instrumentalment bona, endavant, però si no ho és, cal buscar altres solucions. El que em sembla molt bé és allò que ha proposat el president Mas i que Oriol Junqueras hi ha estat d'acord: tenir en cada programa electoral una afirmació contundent i comuna sobre Catalunya".

Terricabras ha especificat sobre el programari comú entre els partits: "Hauria de ser molt breu i explicar com els eurodiputats defensaran la Declaració de Sobirania que es va aprovar al Parlament català." Podeu llegir l'entrevista sencera clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat