Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de desembre del 2013 | 18:43
Recull de premsa

Tresserras: "L'absència del PSC a l'acord per al referèndum és un punt de no retorn per a molts militants"

"Costa d'entendre que un partit amb una base electoral tan consolidada entre els sectors populars progressistes i catalanistes del país opti per desvincular-se del gir sobiranista".

L'ex conseller de Cultura i Mitjans de comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha indicat a un article que "costa d'entendre" que un partit amb una base electoral "tan consolidada entre els sectors populars progressistes i catalanistes del país", en referència al PSC, "opti per desvincular-se del gir sobiranista del qual participen bona part dels seus quadres i electors".

"Ignoren un procés transformador --hi ha afegit-- que s'ha precipitat, en bona mesura, com a conseqüència de la manca de disposició democràtica de l'Estat [...] davant d'unes aspiracions catalanes formulades mentre el PSC era la principal força del govern de la Generalitat". L'autor de l'article L'aparell que menystenia la gent ha explicat que en plena emergència del "moviment ciutadà plantejant la possibilitat d'encetar, a Catalunya, un procés de regeneració democràtica [...] l'aparell del PSC ha tancat la porta i ha llençat la clau".

"Quan les condicions generals, per primera vegada d'ençà de la fundació del partit, permetrien participar en un canvi polític transcendental, l'aparell del PSC s'ha inhibit, i s'ha arrenglerat --i ha brindat-- amb la reacció. L'únic estat que no els incomoda és l'espanyol" ha lamentat Tresserras. L'autor de l'article ha continuat dient que l'absència del PSC a l'acord per al referèndum del novembre "ha resultat un punt de no retorn per a molts militants i simpatitzants".

"La desvinculació del PSC del catalanisme -que n'havia estat un dels elements definidors- suposa l'assumpció de la seva subordinació a la política espanyola del PSOE" ha sentenciat, i ha puntualitzat que aquesta realitat succeeix quan el PSOE "ja ha renunciat a disposar d'una concepció pròpia d'Espanya i s'ha afegit --acomplexat i desorientat-- a la política recentralitzadora del PP".

"El PSC és encara ple de persones que han participat activament en les lluites polítiques de la Catalunya recent. Menystingudes i maltractades per la seva direcció, mereixen, ara especialment, tot el respecte i reconeixement. I la sincera invitació dels involucrats en el procés català d'emancipació perquè s'hi puguin incorporar, en la forma i condicions que considerin més coherents amb les seves conviccions i trajectòries particulars" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat