Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de novembre del 2016 | 10:56
Recull de premsa · Unió europea

Ferrer: "És l'hora de deixar de governar sobre la base de la immediatesa i la imatge, és l'hora de ser valents i d'afrontar els reptes amb pragmatisme i fent prevaldre l'interès general"

En un article al Punt Avui el politòleg i l'economista, Xavier Ferrer, reflexiona sobre com ens veuran les generacions futures i es pregunta "si ens veuran com una societat que viu pendent de la imatge, de la comunicació immediata, curta i senzilla.

Una societat on la darrera informació tapa l'anterior, i aquesta, la penúltima i deixa en segon pla les altres, algunes de les quals havien sigut essencials i virals uns dies abans" i raona Ferrer que aquesta dinàmica incideix clarament "al que passa en zones de conflicte".

Així,per a Ferrer "En el moment en què ens trobem, cal que la UE faci prevaldre els valors europeus. Així, amb els reptes de la immigració i dels refugiats, amb la crisi econòmica encara per resoldre, amb mancances de seguretat i també amb disfuncions entre els estats membres, ara més que mai convindria trencar la dinàmica de la immediatesa i l'interès particular i que es cerquessin solucions a mitjà i llarg termini, pels reptes descrits, deixant de banda els pegats que només serveixen per sortir del pas i enrocar el problema. Si es fa així serà la garantia que la UE pugui ser una realitat política útil als ciutadans".

I conclou "És l'hora de deixar de governar sobre la base de la immediatesa i la imatge, és l'hora de ser valents i d'afrontar els reptes amb pragmatisme i fent prevaldre l'interès general de totes les persones. Així allunyarem els euroescepticis-mes i populismes i connectarem el projecte europeu amb la ciutadania"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat