Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de novembre del 2015 | 13:04
Recull de premsa

Villatoro: ""La unitat d'Espanya està per damunt de la democràcia i és en ella mateixa la llei"

En un article al Temps el periodista Vicenç Villatoro es fa ressò de la paradoxa que en el règim actual espanyol "ser independentista es considera una posició legítima i del tot legal" però que "quan l'objectiu teòric esdevé un objectiu polític que genera accions polítiques,

totes aquestes accions esdevenen il·legals i són combatudes per l'Estat a través de les seves eines convencionals i no convencionals".

Així explica durant anys se'ns va dir que el que feia "il·legal i il·legítimes les accions d'ETA no era pas la idea que deia defensar-la independència d'Euskadi-sinó els mètodes que feia servir,la violència i el terrorisme"i ara en canvi "sentim a dir que l'única diferència entre ETA i l'independentisme català és que un mata i l'altre no".

Planteja llavors Villatoro "Si l'independentisme és legal i legítim, què ens proposa la llei espanyola perquè allò que és legítim en el camp de les idees ho pugui ser en el camp de l'acció política?" i ell mateix respon "No se'ns dóna cap via" ja que "La unitat d'Espanya està per damunt de la democràcia i és en ella mateixa la llei".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat