Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de juny del 2009 | 13:35
Cartes al director · Política

Prou

El vas és a punt de vessar. Continus atacs contra el poble català reuneixen les condicions per fer-ho. El poble català se sent impotent davant tants fets i paraules que es produeixen contínuament en contra dels nostres interessos com a nació. El poble català dirà PROU, el poble català es voldrà autodeterminar.


Perquè tant els més independentistes com totes aquelles persones que estan a favor d'una Espanya unida amb Catalunya; és a dir, totes les persones residents a la nació catalana, acabaran cedint a acceptar un Estat Propi català.

Perquè tothom, per sobre d'ideologies, hauria de voler una vida digna, amb igualtat de drets i també de deures, amb el reconeixement de la seva llengua, cultura i tradicions, entre d'altres coses, i l'Estat Espanyol ens ho ha negat des que al 1714 van conquerir-nos, de manera poc noble.

No només les persones de classe baixa, o mitjana estan cansats. L'alt empresariat n'està tip de l'espoli fiscal, que els treu bona part dels seus beneficis. I encara més ara, ja que la crisi mundial afecta fortament a totes les empreses del món. I sense aquests diners que van traient, moltes d'elles d'aquí poc cauran com moltes altres.

Perquè ara estem en crisi, perquè no tenim el finançament en el moment més essencial, se'ns empeny a no confiar mai més en una Espanya autonomista o federalista, ja que només existeix l'Espanya regionalista, una Espanya que sotmet al poble català com ho ha fet sempre; que ens prohibirà, com a l'època franquista, la nostra cultura, la nostra llengua i les nostres tradicions, a part de treure'ns els diners.

Ja fa molt de temps que s'hauria d'haver dit PROU, però primer amb un pacte estúpid d'un Estatut amb en Francesc Macià ens ho va prohibir, i llavors en Lluís Companys ho intentà de nou i arribaren els tancs. Però ara ja no amics compatriotes. 

Ara una Espanya que s'intenta fer la descentralitzada i que vol entrar a formar part del G-20 no pot enviar els tancs. I si en cas del seu irrefutable imperialisme ho intentés, Europa ho hauria de frenar perquè està a favor de l'autodeterminació dels pobles. Estem en una Europa democràtica.

Ara és el moment de decidir què volem ser, si una regió de l'Estat Espanyol, que ens prohibeix la llibertat, o un Estat Propi amb molt de benestar.

Catalans, s'ha acabat , digueu PROU!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat