Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de juliol del 2010 | 16:20
Cartes al director · Política

Individualment podem demostrar que som una nació

s el moment en què els ciutadans passem a l'acció, de forma pacífica i reivindicativa. A les nostres mans està aconseguir que els que ens rebutgen com a poble, els que encara creuen, que CATALUNYA continua sent esclava d'"una, grande y libre" nació espanyola, s'equivoquen.

 

Franco va reprimir amb foc i sang la nostra llengua i els seus hereus continuen la seva doctrina evitant que s'assoleixi el nivell de tolerància amb el qual gaudia en temps de la república.
Un exemple molt clar és el dels restaurants i bars que no redacten el seu menú, carta de plats, tapes, etc. en la nostra llengua. La Generalitat ha posat a la seva disposició la web Plats a la carta  on poden traduir en cinc llengües, dissenyar i imprimir les seves cartes i llistes de preus, "però com al regne es parla en espanyol, perquè s'han de molestar i perdre temps en ximpleries separatistes".
Hem de despertar de tan llarga letàrgia si volem que ens respectin com a poble, la llei els obliga:

DECRET 317/1994,  del 4 de novembre, pel qual s'e estableixen normes sobre l'ordenació i la classificació dels establiments de restauració.
Article.18
18.1 Tots el establiments de restauració dels grups Restaurant i Restaurant-bar han d'oferir al públic les cartes de plats i de vins amb els seus preus, com a minim en català.
18.2 S'entén per carta de plats i carta de vins les relacions de menjars i begudes, respectivament, que ofereixen aquests establiments.
Mai no aconseguirem reconeixement com a nació sense abans normalitzar la nostra vida quotidiana. Si com individuals no exigim respecte tampoc ho podrem fer com a poble.

"s el moment en què els ciutadans passem a l'acció" amb alguna cosa tan senzilla com demanar el menú en català, reivindicant així que es compleixi amb la normalització lingüística, petits gests perquè CATALUNYA recuperi el seu esplendor.
Totes les revolucions que han tingut èxit s'han iniciat des de la base, des de l'individu, anelles que s'han unit per arribar a un fi, i perquè aquest objectiu es compleixi cal que aquest missatge arribi a tots els que es identifiquen i comparteixen l'esperit d'una nació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat