Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de d'octubre del 2013 | 17:52
Crònica · Afers religiosos

Altres quatre catalans sants

Hi ha altres catalans sants, quatre com a mínim, considerats sants pel poble creient, sigui escrit amb respecte a les beatificacions del passat dia 13 a Tarragona. Un d'ells, el cardenal Francesc Vidal i Barraquer (1868-1943).

El bisbe Joan Carrera.

Vidal i Barraquer és un dels cinc bisbes que no va signar la carta de l'episcopat espanyol a favor de la cruzada colpista del general Franco. El cardenal va morir a l'exili. L'actual arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, de l'Opus Dei, afirma en una pastoral que Vidal i Barraquer pot ser considerat un màrtir de la fe cristiana.

El bisbe Joan Carrera (1930-2008). La gent de les més diverses ideologies que va col·laborar amb ell o que el va tractar celebren aquests dies actes per commemorar el cinquè aniversari de la seva mort. Carrera va impulsar un grup en l'època de la clandestinitat amb uns objectius vigents avui, el Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans.

La germana franciscana Teresa Losada (1943/2013). Aquesta va ser una catalana nascuda a Lugo, Galicia. Va morir el passat 25 d'agost. Cristians, musulmans i agnòstics acaben de celebrar a la basílica de Santa Maria del Mar una trobada per recordar el seu compromís de fe i cívic. Tota la seva vida va estar al servei del diàleg i la convivència entre cristians i musulmans amb especial atenció als sectors marginals.

El jesuïta Marc Vilarassau (1968), mort aquesta setmana a Sant Cugat del Vallès. Feia tres anys que se li havia diagnosticar un càncer de pulmó. Va explicar, de forma cordial i didàctica, la seva malaltia en un vídeo penjat a internet. Les seves homilies escrites i la seva presència a les xarxes socials (blogs, twitter) són punts de referència de molt  alta qualitat humana. Al comentar un episodi evangèlic de Jesús, de qui ha estat profund creient, va escriure: "L'home no viu només de pa. L'home viu de tot allò que l'ajuda a esdevenir pa pels altres"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat