Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de de maig del 2013 | 17:19
Crònica · Afers religiosos

Anticlericalisme ultraespanyolista

L'anticlericalisme ultraespanyolista s'intensifica en el transcurs d'aquests darrers mesos. Grups polítics i mediàtics espanyols l'utilitzen per anar contra l'Església catalana i els seus dirigents més visibles.

Lluis Serra Llansana.

Volen ensorrar les relacions entre Església i societat catalana. Basen aquests atacs en la mentida i les desqualificacions personals. Forma part de l'estratègia per dinamitar el procés sobiranista català que avança per vies pacífiques i democràtiques.

Un dels darrers atacs és el realitzat per Ciutadans (C's). Aquest grup critica i menysté la concessió de la Medalla d'Or de la Generaitat de Catalunya al cardenal Lluís Martinez Sistach en agraïment a la tasca social, assistencial, cívica, religiosa, cultural i convivencial que realitza l'Església catòlica.

C's considera que la jerarquia catòlica catalana està al servei del catalanisme i que prohibeix les misses en castellà, per la qual cosa, diu, els temples es buiden.

El marista Lluís Serra Llansana, secretari de la Unió de Religiosos de Catalunya, ha replicat C's amb contundència. Serra Llansana afirma que la postura de C's és mentidera, ignorant, sectària, incompetent. I pregunta a aquest grup ultraespanyolista si la disminució d'assistència de fidels en moltes parròquies d'Espanya es degut a que allà se celebren les misses en castellà

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat