Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de de gener del 2013 | 18:08
Crònica · Afers religiosos

La revolta de mossèn Dalmau

Mossèn Josep Dalmau acaba de presentar "La revolta de cada dia" en la llibreria Claret de Barcelona. Aquest llibre del rector de Gallifa fou escrit fa dècades però no va poder publicar-se llavors al no salvar-se de la guillotina de la censura.

El fet que es publiqui ara no el fa perdre vigència. Al contrari. Dalmau presenta una realitat social i eclesial dels anys setanta del segle XX que no són tan diferents de la realitat dels primers anys del segle XXI. Tota una lliçó.

Mossèn Dalmau, als seus 87 anys i malgrat els cops que ha rebut al llarg de la seva vida, continua mantenint el seu compromís a favor dels drets nacionals de Catalunya i a favor de la renovació de l'Església. D'una Església que ha de ser fidel a l'Evangeli que ofereix un missatge transcendent, compromès, alliberador i solidari; no d'una Església nacional catòlica, anquilosada i allunyada del món i de la societat. L'autor recorda una cosa molt senzilla d'ètica universal. Si la gent de bé no fa res davant la humanitat dolguda, el mal avança sol. Davant dels problemes de l'Església, del món i de Catalunya, Dalmau planteja que l'actitud i l'acció a prendre es ara o mai. L'autor tria l'ara.

"La revolta de cada dia" s'inscriu en la línia de Josep Dalmau situat sempre en aquell terreny on s'exploren mons nous. Llibres com "Distensions cristiano-marxistes" , "Agonia de l'autoritarisme catòlic", "L'Església subterrània", "Crònica d'un combat obrer", "Contrapunts al camí de l'Opus Dei", "La batalla per l'autodeterminació dins la Unió Europea" , "Catalunya segrestada" , "Espanyols per força", "Cap a on va l'Església Catalana?". Les seves memòries porten per títol "Un capellà rebel, un sacerdot lliure".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat