Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de febrer del 2012 | 18:41
Crònica · Anàlisi política

Ressaca sevillana

La ressaca de Sevilla està passant factura al PSC, que ha perdut un Congrés del PSOE per primera vegada. I és que el Congrés fou d'allò més contradictori per a la federació dirigida per  Pere Navarro. El PSC, a priori sense candidat oficial, enviava 101 delegats a la capital andalusa que suposadament havien de votar a favor de Carme Chacón.

Rubalcaba-chacon-2

Barcelona · Sembla, però, que finalment ho feren menys dels esperats, ja que segons diverses fonts, que se sàpiguen, foren mitja dotzena els qui van votar per Rubalcaba. Tot plegat són pures especulacions, atès que el vot era secret. Només ho saben ells. Més enllà de les intrigues congressuals, el resultat ha tingut un regust agredolç. La paradoxa és en boca de tothom, el PSC volia o no volia que sortís Carme Chacón?

Ahir, més d'un respirava tranquil al carrer Nicaragua. El PSC no haurà de veure Chacón al comandament de Ferraz. Aquest escenari, tot i el suport que li havien de donar els delegats catalans, sembla ser no acabava de convèncer: hauria evidenciat les tensions amb el PSOE però amb una catalana a Madrid, tot plegat hauria semblat grotesc. A mesura que creixien les possibilitats de Chacón, l'escenari resultava més desconcertant. Però un cop superat el Congrés, la directiva de Nicaragua (Balmón, Navarro, Fernández) no ha pogut evitar criticar l'actitud de la vella guàrdia socialista. Balmón ha dit que "no se sent representat" per la nova executiva i ha estat el mateix Zaragoza qui ha titllat de "comportaments inadequats"

declaracions com les de l'expresident extremeny Rodríguez Ibarra o les pressions rebudes per part dels delegats d'altres territoris (no sabem quins) mentre els delegats catalans feien cua per votar.



Tot plegat, ha estat un Congrés estrany per al PSC. La lectura optimista de Zaragoza: tot queda igual amb Rubalcaba, Chacón n'ha sortit reforçada de cara al futur (les primàries obertes?) i el PSC ha demostrat voluntat de canvi, xoca amb la realitat a curt i mitjà termini. Si Balmón no se sent representat i el mateix Zaragoza (membre de la nova executiva) se'n queixa, és que alguna cosa ha anat malament. I si el PSC volia canviar al PSOE perquè es donà llibertat de vot als seus delegats i Chacón no era candidata oficial?









Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat