Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de maig del 2014 | 17:28
Crònica · Col·lectiu Coronel Escofet

Fernández Díaz ensenya el "paquet" de l'Estat

Des del col·lectiu Coronel Escofet ens hem preguntat diverses vegades --i en aquesta ocasió més que mai-- si al govern de Catalunya o a l'Ajuntament de Barcelona existeix algun gabinet d'estrategues per a fer el joc a l'Estat.

En els darrers mesos s'han produït diversos incidents: la provocació als treballadors de TV3, innecessàries retallades en alguns sectors crítics... I ara, després de 17 anys de l'existència de Can Vies, a algú se li acut enfrontar-se amb el moviment okupa català per a provocar el conflicte més important dels darrers anys.

Des d'aquest col·lectiu no entrarem en valorar l'acció de la justícia ni de l'Ajuntament ni tampoc la dels propis afectats d'aquest col·lectiu llibertari. No és competència d'un col·lectiu com el nostre. Però sí creiem que hi ha una profunda incompetència governamental en no valorar, estudiar i analitzar les repercussions d'una acció d'aquestes característiques. ¿Ningú no s'ha preguntat si ara tocava fer això?

Quant al Departament de l'Interior: ¿quina tasca preventiva i d'intel·ligència, negociació i prevenció havia realitzat de manera prèvia a muntar el dispositiu de desallotjament? El dessallotjament de Can Vies ha provocat la solidaritat de tots els col·lectius alternatius a nivell de tot el territori. Des del col·lectiu Coronel Escofet estem al costat de la Policia de Catalunya, naturalment, però reivindiquem que no s'usi el mateix cos com a carn de canó de la incompetència i la manca de negociació i intel·ligència de la nostra classe política. 
El Govern i la resta de forces haurien d'anar més amb compte de no oferir coartades als enemics del dret a decidir"
Ja hem cremat prou la nostra policia. Cal que el Departament de l'Interior reforçi les unitats d'intel·ligència, mediació, negociació i que no faci cap operatiu sense haver avaluat primer les conseqüències. I més quan aquesta casa portava okupada --repetim una vegada més-- 17 anys.

La incompetència política ha comportat uns incidents que han creat un gran malestar entre la ciutadania en els barris afectats i una innecessària crispació d'uns sectors juvenils alternatius que ha estat l'ocasió d'or per l'Estat i per aquells qui volen desestabilitzar Catalunya per a generar dos operatius que feia temps que planificaven però que no s'atrevien a dur a terme.

Primer: la infiltració d'elements provocadors --com ja va passar a la passada vaga general-- que han aprofitat les reivindicacions de sectors alternatius per a introduir-hi o estimular una violència innecessària. Una vegada més, han aconseguit la fotografia d'una Barcelona crispada i violenta.
Una vegada més han aconseguit la fotografia d'una Barcelona crispada i violenta"
Segon: el Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sense comunicar-ho al Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, desplega els seus serveis d'informació, tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Nacional --entre d'altres-- per a vigilar, fotografiar i filmar els incidents. I encara més: hi desplaça tres centenars d'antidisturbis de la Policia Nacional de la resta de l'Estat a Barcelona preparats per a protegir les seus de l'Estat a la capital catalana i, naturalment, oferint-se informalment a la Policia de Catalunya per si se'ls necessita...

La nostra classe política i societat civil haurien de conèixer la voluntat de l'"Estat salvador" d'ensenyar el "paquet" per si la Policia de Catalunya no se'n surt. L'alegria dissimulada de la caverna mediàtica i de les clavegueres així com de certs sectors de l'unionisme hauria de fer pensar a tots aquells que, aquests dies d'una forma lliure i sense manipulacions, s'han mobilitzat.

Finalment, el Govern de la Generalitat i la resta de forces polítiques i de la societat civil que estan portant a terme la transició nacional haurien d'anar més amb compte amb les seves actuacions i mirar de no oferir als enemics de Catalunya i del dret a decidir coartades per a poder intervenir o acusar Catalunya d'una situació de violència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat