Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de març del 2011 | 16:05
Crònica · Comunicació
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

El PSC s'ha quedat sol

L'aparició de Vilaweb en el panorama periodístic català, l'any 1995, va suposar un canvi qualitatiu en el món de la informació diària, no només perquè va ser el  primer diari digital, sinó perquè anava de Catalunya al món sense passar per Espanya, com feien  la majoria de diaris de l'època,

i perquè la seva visió nacional s'estenia de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, cosa que encara era més difícil de trobar quinze anys enrere. El director d'aquest diari, Vicent Partal, haurà de presentar-se el proper 29 de març al jutjat de Barcelona perquè l'Ajuntament acusa el diari d'un delicte de calúmnies i injúries greus contingudes en l'article "El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va mentir sobre els incidents de la Plaça Espanya",  publicat el 13 de juliol de 2008.

La nit del 29 al 30 de juny del 2008 es van produir incidents greus, a la Plaça Espanya, durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa de futbol. Els mossos d'esquadra van haver d'intervenir per controlar els aldarulls i dissoldre els manifestants. El senyor Xavier Vilaró, cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, va assegurar que les lesions que va patir, que el van mantenir disset dies ingressat, alguns dels quals en estat molt greu, van ser causades per una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra.

L'informe de l'Àrea d'Afers Interns de la policia de Catalunya, encarregat per aclarir els fets, contradiu la versió del senyor Vilaró i concorda amb les informacions publicades per Vilaweb. De fet, totes les proves aportades per la investigació: balístiques, testimonials i mèdiques conclouen que la versió mantinguda pel senyor Vilaró pot "no ajustar-se a la realitat". D'altra banda la jutgessa, que investigava la causa oberta contra els mossos acusats de les lesions per part de Vilaró, també va arxivar el cas perquè no era possible determinar ni l'autor de les lesions ni tampoc com s'havien produït.
Què feia el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona vestit de paisà i sol enmig d'un grup d'ultres?
En aquestes circumstancies costa molt d'entendre que l'Ajuntament mantingui la querella. No té cap sentit que un cop arxivada la causa contra els mossos d'esquadra, presumptes autors de les lesions, perquè les proves no estan d'acord amb el fets explicats pel senyor Vilaró, es mantingui la querella contra un mitjà de comunicació que va qüestionar, precisament, la versió dels fets defensada pel senyor Vilaró.

Encara s'entén menys aquesta obstinació després que el Partit Socialista de Catalunya s'ha quedat sol, els grups municipals de PP, CiU, ERC i ICV van aprovar una proposició per exigir a l'ajuntament que retiri la denuncia.

El PSC faria bé de replantejar-se aquesta querella si no vol que es reprenguin algunes de les preguntes que van quedar obertes durant la investigació com per exemple: què feia el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona vestit de paisà i sol enmig d'un grup d'ultres?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat