Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de maig del 2011 | 17:49
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

La Brunete torna a la càrrega per la presència de Bildu el 22-M, amb doble portada inclosa

"El TC avala els proetarres" –ABC- o "El PSOE du a ETA a les urnes" –La Gaceta-, són alguns dels titulars que omplen els quioscos des d'aquest matí, amb sorpresa inclosa: La Razón ha canviat la seva portada en l'edició catalana.

La caverna, indignada amb la decisió del TC

Barcelona · La caverna mediàtica s'ha bolcat amb cos i ànima a denunciar la sentència del Tribunal Constitucional que permetrà a la coalició Bildu concórrer a les eleccions d'aquest 22 de maig. Els mateixos que demanen respecte per "l'Estat de dret" –algú l'ha vist per Espanya?- quan la justícia mutila estatuts referendats per dues cambres o impedeix que a Euskal Herria la gent pugui escollir l'opció política i democràtica que cregui més convenient, no ha tardat en criticar de manera ferotge la decisió. La tesi és la següent: 'Bildu, és a dir, Batasuna, és a dir, ETA, serà present a les eleccions ja que el PSOE ha forçat al TC a permetre-ho per: a) la por a perdre el suport del PNB al Congrés, i b) el pacte que té amb ETA, amb qui està negociant'. Que la justícia espanyola està més que polititzada és de sobres conegut, però que siguin els mateixos que es feliciten de decisions esperpèntiques i sense cap base jurídica els que ara critiquin aquest funcionament és d'una hipocresia impressionant.

La Razón: dues portades

El més sorprenent dels mitjans de la Brunete ha estat La Razón, que ha aparegut amb una portada diferenciada a Catalunya. Mentre que a la resta de l'Estat, el titular és: 'ETA guanya, Espanya perd', amb una fotografia amb bandera espanyola inclosa, al Principat s'ha decidit prescindir de la bandera i s'ha optat pel titular 'ETA guanya, la democràcia perd'. El rotatiu apunta als "magistrats 'progressistes'" que van votar sí i publica un editorial qualificant de "lamentable" la sentència.

La Gaceta: Línia dura

Sense miraments, el diari del Grupo Intereconomía ha destacat en portada: "El PSOE du a ETA a les urnes", i afirma que "els seus magistrats" van votar a favor de la presència de Bildu, un fet que "avala el pacte entre la banda terrorista i el govern de Zapatero".

El Mundo: suavitzant l'envoltori

De fet, la tesi de La Gaceta no dista en especial de la del diari de Pedro J. Ramírez, tot i que El Mundo és menys descarat en les formes. El titular de portada és "Sis jutges del TC proposats pel PSOE legalitzen Bildu-Batasuna".

ABC: portada agredolça

En darrer lloc, el monàrquic rotatiu dedica la portada especialment en l'inici de les municipals, en què constata que "Aguirre i Gallardón amplien les seves majories", tot i que amb un gran titular afirma que "El TC avala als proetarres".

Fent ús de l'adjectiu citat per La Razón per definir la sentència, el que és "lamentable" de veritat és que aquests mitjans de comunicació, emparant-se en la llibertat d'expressió, acusin de "proetarres", o de ser "ETA" directament, a formacions d'indubtable i històric caràcter democràtic com Eusko Alkartasuna. Unes afirmacions gravíssimes que demostren fins a quin punt ha arribat la 'Brunete', disposada a superar-se dia rere dia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Imatges relacionades
Indica publicitat