Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de desembre del 2013 | 18:48
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

La incompetència de la caverna mediàtica

La manipulació de la caverna mediàtica ha arribat a tal punt que, ara que ja saben que no tenen difusió a Catalunya, es dediquen obertament a informar i desinformar a la seva audiència espanyola.

En aquest context, tot s'hi val: La Razón i el diari ABC --aquest darrer no deixa d'ésser La Vanguardia d'Espanya-- des de fa setmanes ja no publiquen articles ni reportatges sobre Catalunya sinó contes inventats i manipulats. 

Aquestes històries són de consum intern, i una de les darreres mostres d'aquest periodisme és el diari d'avui, 17 de desembre, de l'ABC. El rotatiu vincula el moviment popular i democràtic català, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb ETA.
És lamentable que un diari del presitgi de l'ABC a Espanya faci aquest periodisme pamfletari"
L'informe que desenvolupa a l'ABC el col·laborador J. Pagola --fins i tot amb gràfics inventats-- és tot un rècord de la incompetència o de la desinformació, donat que al text s'hi esmenten dirigents històrics del catalanisme més revolucionari com a dirigents de l'ANC.

Cap dels dirigents, però, que surten a les pàgines de l'ABC no formen part, avui dia, dels òrgans de direcció de l'ANC, i l'estructura que presenta aquest reportatge a través de gràfics no es correspòn amb l'organització ni amb la distribució de funcions de l'Assemblea.

Aquesta manera de treballar ha sigut una constant dels periòdics marginals de l'extrema dreta espanyola (La Gazeta, etc.) però ara també ho és d'altres rotatius. És lamentable que un diari del presitgi de l'ABC a Espanya faci aquest periodisme pamfletari, manipulador i poc informat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat