Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de de desembre del 2010 | 15:12
Crònica · Esport i Ciutadania

L'Apartheid català

L'Espanyol ha embogit després de la derrota contra el Barça a Cornellà - El Prat. Joan Collet, Mauricio Pochettino i Luis Garcia han escenificat la cruesa i el malestar que ha suposat l'un a cinc. Que el Conseller Delegat del Real Club Deportiu Espanyol, Joan Collet digui que "el que s'està fent amb l'Espanyol és un apartheid", és tan desafortunat que mereix, com a mínim, una disculpa.

D'entrada, comparar l'apartheid amb qualsevol cosa relacionada amb l'esport en democràcia, ja és una aberració. Però comparar el tracte que, segons Collet, rep el seu club per part dels mitjans i del país en general amb el genocidi racial dels negres sudafricans, és molt greu. Massa greu com per deixar-ho passar.

Les paraules de Collet reforcen el discurs del capità blanc-i-blau, Luis Garcia, que a inicis d'aquesta setmana acusava alguns mitjans "d'odiar" el club perico. I subratllen, també, el discurs de Pochettino aquesta setmana, en dir que "quan jugues contra el Barça sembla que no siguis català".

D'entrada, destacar el moment escollit pel directiu, l'entrenador i el capità, per fer aquestes confessions. Arriben just la setmana després de rebre una bona tova per part de l'etern rival, l'enemic, que diuen, en el que havia de ser el derbi més igualat dels últims anys. Fa quatre dies éren en posicions de Champions, i tothom en destacava el bon joc, les virtuts, els grans resultats i el bon treball amb el planter. Tot eren elogis i atencions per part de la premsa. I d'això, no en deien ni mu.

Però no cal ser malpensat. Aquesta - diuen - és una reivindicació històrica per una entitat amb més de 100 anys des de la seva fundació. D'acord. s a dir, que Catalunya no els ha tractat mai bé. No se senten estimats. s comprensible. Però abans de parlar d'apartheid, potser caldria preguntar-se què ha fet l'Espanyol pel país? Sense anar més lluny, no va ni adherir-se a la campanya en favor de l'Estatut de Catalunya que va organitzar tota la premsa escrita catalana.

De fet, sí que va aparèixier el nom i el reconeixement de l'entitat com una de les que hi donava suport. Però en la Junta General d'Accionistes del dimarts 1 de desembre de 2009, el president Daniel Sánchez Llibre va haver de donar explicacions. "Va ser una consideració exclusivament a títol personal - va dir -, mai he barrejat la política amb el club ni mai ho faré". Ningú no aturarà aquest victimisme d'un club que no mouria ni una pedra pel país? Deu ser això l'apartheid català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat