Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de d'abril del 2012 | 17:20
Crònica · Illes Balears

L'OCB es reuneix amb PSM-IV-ExM i amb el PP per exigir la retirada del projecte de la llei de funció pública

Les trobades han tingut lloc dins la ronda de contactes que l'OCB manté amb els diputats amb motiu de la tramitació de la llei de funció pública, que buida de contingut la llei de normalització lingüística i elimina els drets lingüístics dels mallorquins.

Jaume Mateu, President de l'OCB.

Redacció: Tribuna Mallorca · L'Obra Cultural Balear s'ha reunit aquesta setmana amb els grups parlamentaris del PSM-IV-ExM-Més per Menorca i del PP per presentar les seves al·legacions i demanar la enertirada de la llei de la funció pública. L'OCB els ha dit que considera el projecte una autèntica llei general contra la llengua catalana i contra el sistema lingüístic vigent durant tot el període autonòmic, amb el que això suposa de reducció dels drets lingüístics dels ciutadans.

L'OCB ha assegurat, a més ─i així ho ha fet saber al PP─ que el projecte significa el trencament del consens establert l'any 1986, amb l'aprovació per unanimitat de la llei de normalització lingüística.
L'entitat ha recordat que aquesta norma, vigent des de fa 25 anys, ha permès un consens de mínims entre tothom, i que la seva derogació per la via dels fets per part del PP permetrà a futurs governs aplicar polítiques lingüístiques molt diferents de les de l'actual executiu.

L'OCB ha proposat al PP que rectifiqui, retiri el projecte de llei i creï una comissió formada per tots els sectors socials afectats (partits polítics, associacions, sindicats), per debatre, si cal, sobre els diferents nivells que han d'acreditar els funcionaris de les Illes Balears. Per últim, l'entitat ha demanat al grup parlamentari popular, en cas que no vulgui retirar la llei, que doni una llibertat real de vot als seus diputats perquè puguin decidir sobre el projecte sense pressions.


Aquesta reunió s'afegeix a la que l'Obra Cultural Balear ja va mantenir la setmana passada amb el grup parlamentari socialista, a qui també va fer arribar les al•legacions i les reflexions sobre el caràcter regressiu del projecte de llei.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat