Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de maig del 2012 | 18:14
Crònica · Illes Balears

Malestar general

Les improvisacions i incoherències del Govern Bauzá semblen no tenir fi. Una setmana després d'haver dit que ja s'havien fet totes les retallades exigides per Madrid, el passat dilluns el Govern anunciava, en una roda de premsa fantasmagòrica, el tancament de l'Hospital General i del Joan March.

Redacció: Tribuna Mallorca · També la reobertura de Son Dureta, la baixada general de sous als treballadors públics, la reducció brutal dels interins a sanitat i educació, i el tancament del CES i del Consell de Joventut. Res d'estrany, en la línia que ha caracteritzat aquest Govern i que ha duit les Balears a un 28% d'atur, una xifra rècord.

Tot això anunciat el dia abans de la manifestació del 1r de Maig, una manera d'actuar que, comprensiblement, va fer créixer l'afluència a la convocatòria. La manifestació per la llengua del 25 de març ja va demostrar les insuficiències d'un executiu que, una setmana abans de la marxa, presentava el projecte de llei de funció pública, i que va dedicar els dies anteriors a perseguir llaços pels centres d'ensenyament. Qualsevol expert en comunicació diria que el Govern Bauzá vol augmentar el nombre de persones que es manifesten contra les seves polítiques. Però la trista realitat segurament és més simple: no en tenen ni idea de res.

Les manifestacions del 29 d'abril –contra les retallades en sanitat i educació- i del 1r de maig, tot i que arriscades, han comptat amb una important participació. Han estat un indicatiu –com la manifestació a favor de la llengua i la vaga general-, de que el descontent s'ha instal•lat entre la ciutadania. El malestar és general i l'actitud dels diferents governs del PP converteix la situació en explosiva. Rajoy i Bauzá hi haurien de reflexionar: a Europa han caigut governs amb taxes d'atur molt inferiors a les de Balears.

De moment, només es manifesta la societat civil organitzada. Però les coses poden derivar en una explosió social a l'argentina. L'olla a pressió bull cada vegada amb més força.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat