Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de setembre del 2011 | 17:48
Crònica · Illes Balears

Tomeu Martí als consellers del PP: "Tenim la sensació que acabam de ser víctimes d'un robatori"

El Consell de Mallorca ha aprovat avui, gràcies a la majoria dretana, la modificació de crèdit en el pressupost de 2011 proposada pel PP i que significa la retirada de subvencions a diverses entitats de Mallorca.

Tomeu Martí

La Veu de Mallorca · Durant el plenari celebrat avui matí, ha intervengut el coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí qui després d'expressar la satisfacció per poder intervenir en el ple i expressar "la nostra solidaritat amb els treballadors de Radio Televisió de Mallorca, víctimes d'un tancament injust", ha dit: "Venc a parlar aquí en nom de l'Obra Cultural Balear una entitat que es a punt de complir 50 anys, creada a l'any 1962 i que des d'aquell precís moment i fins avui no ha deixat mai de treballar en favor de la Democràcia, en favor de que avui poguéssim tenir institucions d'autogovern com la que ens acull i en favor de que poguéssim parlar lliurement amb la llengua amb que em dirigesc a tots vostès.

L'OCB és avui, l'entitat de la societat civil amb una xarxa territorial més robusta a Mallorca, la més arrelada a la majoria de pobles de Mallorca i la que més fill il·lustres d'aquesta terra ha acollit entre les seves files. Avui venim a aquesta institució per traslladar a les persones que la governen, la nostra inquietud per una decisió arbitrària, injusta, antidemocràtica i fora de tota lògica, com és la de retirar les subvencions ja concedides a una sèries d'entitats culturals. I ho feim amb la mateixa trista sensació de qui acaba de ser víctima d'un robatori.

Venim, com a membres de la societat civil mallorquina, a dir-vos que:

- Els doblers que gestionau no són de cap de vostès ni del seu partit. Són dels ciutadans. De tots els ciutadans, els qui han votat i els que no.

- L'OCB i la resta d'entitats afectades, hem proveït d'uns serveis a la nostra societat, per encàrrec d'aquesta institució, cosa que ens ha generat unes despeses, que ja estan fetes. No és de rebut que ara, al mes de setembre, s'anul·li la decisió d'atorgar uns doblers que al mes d'octubre se'ns hauria reclamat la justificació de la despesa.

- Decisions com aquesta, o com la protagonitzada per determinats militants del Partit Popular d'usar doblers públics per comprar substàncies il·legals i pagar serveis de prostitució, són les que creen desafecció dels ciutadans cap a les institucions públiques.

- Són decisions com aquesta o com les protagonitzades per altres membres concrets del Partit Popular dirigides a enriquir-se personalment a partir dels recursos públics les que expliquen la desconfiança creixent amb les administracions públiques.

- I és quest ambient de desafecció i desconfiança els que deterioren definitivament la convivència democràtica.

Rectificau aquesta decisió il·lògica, arbitrària, injusta i antidemocràtica, si no ens voleu abocar a aquest deteriorament de la convivència democràtica."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat