Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de setembre del 2014 | 19:42
Crònica · Informe SIC

El fracàs de l'estratègia unionista de l'Estat

L'estratègia unionista de l'Estat, dirigida per Jorge Moragas i Jorge Fernández Díaz, ha demostrat ser un gran fracàs. Des de fonts periodístiques de Madrid s'afirma que Rajoy, per primera vegada, s'ha mostrat molest i enfadat amb aquests dos personatges, que són tant de la seva confiança.

La Diada de l'Onze de Setembre s'ha transformat en el fracàs de tota una política de l'Estat i ha generat la necessitat d'una nova estratègia.

Les dades reals de la jornada són:

1) La concentració de Societat Civil Catalana a Tarragona (més C's i PP) concentra 3.760 persones, de les quals 700-800 arriben de l'Aragó, València i Osca. No hi assisteixen ni el 10% del militants del PP a Catalunya ni de C's. L'Estat ha pressionat l'associació Societat Civil Catalana perquè informi sobre què ha passat realment amb aquest espectacular fracàs.

2) Quant a la manifestació del Raval, on s'havien de concentrar algunes organitzacions feixistes i/o falangistes, sols aconsgueix l'assistència de 55 persones i prop de 200 policies que els vigilaven. Un altre fracàs. 
La V ha aconseguit concentrar el major número de mitjans de comunicació internacionals de la història"
3) La clàssica manifestació de cada any de l'esquerra independentista catalana es du a terme sense cap incident sota el lema "Desobediència" i amb una assistència molt nombrosa respecte a altres anys, suituada entre les 15 i les 18 mil persones.

4) La manifestació convocada per Òmnium Cultural, l'AMI i l'ANC aconsegueix el rècord històric de totes les manifestacions celebrades a Catalunya --i possiblement a Europa. La V ha superat, en moments àlgids, els 2 milions d'assistents, tot i que fonts tècniques i de la Policia de Catalunya donen com a bona la xifra d'1.800.000 i hi afegeixen 150.000/200-000 persones més dels entorns --no pròpiament dins del mosaic de la V. 

5) La manifestació de la V ha aconseguit, també, un altre rècord històric: concentrar el major número de mitjans de comunicació internacionals de la història. Entre professionals dels mitjans i periodistes freelance, es podria haver arribat a més de 300 persones. El més important: la presència de més de 20 països a Catalunya, que van desplegar els seus equips d'intel·ligència i diplomàcia per tal d'estudiar amb realisme i documentació la realitat catalana. 

La gran preocupació a Madrid, en aquests moments, no sols és el ser conscients de la incapacitat de la Delegació del govern a Catalunya i dels seus serveis, sinó veure que la gran operació venuda per Jorge Moragas al persident Rajoy --fent explotar l'afer Pujol es desinflarà el suposat sufflé català-- ha fracassat. I això ha descolocat l'Estat i la seva estratègia. 

Caldrà estar amatents a què farà Madrid i també a la prudència d'alguns funcionaris de l'Estat a Catalunya que exgeixen canvis, diàleg i negociació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat