Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de març del 2013 | 18:44
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

A propòsit del taller de ciències paranormals de Miquel Iceta

Que les tasques del científic i el polític siguin distintes, com va elucidar el clàssic de la sociologia, no vol pas dir que la plausibilitat que es pressuposa a les hipòtesis de treball del primer no sigui exigible a les hipòtesis de treball del segon.

Lleida · Si la comunitat científica prendria per idiota o per sonat el físic que s'obstinés a demostrar que l'home pot volar batent els braços, ¿què ho fa que la nostra comunitat política continuï escoltant amb circumspecció els paladins del federalisme? Ahir Miquel Iceta va venir a Lleida per participar en el taller Federalisme del segle XXI, organitzat pel PSC local i al qual van assistir unes 150 persones entenimentades.

En canvi, el taller Ciències paranormals del segle XXI no va comptar amb la presència de cap individu amb pesquis: com tothom sap, així que va transcendir que, en el domini de les tals ciències, els experiments són irreproduïbles i es practiquen sobre la no-matèria, els individus amb pesquis van fer una ganyota de fàstic i van reprendre els seus anodins quefers de laboratori. "El dret a decidir ha d'incorporar el federalisme", va dir ahir, espurnejant, Miquel Iceta.

"La defensa d'un federalisme asimètric que saben impossible és l'única via coherent que els socialistes catalans poden transitar per fer cap a l'autodeterminisme", se'ns apunta, a fi que entenguem l'obstinació del PSC. L'individu amb pesquis, però, ja no admet cap context d'enunciació en què ciències esotèriques no hagi de ser considerat un oxímoron. "La defensa d'un federalisme asimètric que saben impossible, així com el seu ferri legalisme ─no hi haurà consulta fora del marc legal─, són les úniques vies coherents que els socialistes catalans poden transitar per participar del nou consens catalanista i, alhora, mirar de fer embarrancar el projecte de ruptura", se'ns acut, per contra, a nosaltres.

Que la farsa d'una solució esotèrica per a un problema real no esdevingués, en l'hora decisiva, una tragèdia, en una inversió de l'ordre històric previst per Marx.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat