Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de juny del 2015 | 16:56
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Colau i tu

S'agraden d'anunciar que Colau desatendrà el seu programa a mesura que conegui els límits recalcitrants de la realitat política, com si la tal realitat fos la dinàmica dels cossos i el propòsit de Colau, enlairar-se des del terra batent els braços.

Lleida · Planyen, condescendents, els milers d'incauts que, havent votat l'activista, seran carn de malenconioses frustracions, com si la tal activista fos un curandero a qui el tribunal científic de l'alcaldia està a punt de retratar ("Sap greu per la gent que l'ha votat de bona fe", diuen).

Però aquests pietosos àugurs de la frustració aliena no tenen res a veure amb un expert desinteressat en els límits inherents del poder polític: diguem que no tenen cap pruïja científica per saber si Colau pot enlairar-se batent els braços. Els basta de saber que tenen prou poder per segar-li les cames abans no ho provi.

¿Què és un membre de la patronal referint-se olímpicament a la distància que hi ha entre una programa de ruptura i les responsabilitats de govern, sinó un malparit simulant que és la realitat, i no pas ell, qui imposa bona part d'aquesta distància?

¿Què és un periodista reaccionari oposant realistament un ambiciós programa de despesa social a les inapel·lables xifres dels recursos disponibles, sinó un miserable disposat a baquetejar una alcaldessa, cada dia, des del seu poderós diari, en cas que apugi impostos als rics o redueixi un superàvit absurdament elevat? 

N'hi va haver que, quan vam enfilar el camí de l'emancipació, ens van advertir amablement del temporal de frustració que estàvem congriant. Tampoc eren, en aquell cas, espectadors imparcials de les passions humanes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat