Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de maig del 2015 | 12:16
Crònica · Pla de lleida

De narcisos i necis

Lleida. En saber que havia perdut bous i esquelles, Àngel Ros va declarar que havia captat el missatge (que els lleidatans volen que pacti), com si els qui no el vam votar no haguéssim pretès sinó picar-li un xic la cresta

Lleida · Com si fos un d'aquells cracs del futbol als quals amonesten ocasionalment perquè no s'acomodin, embeguts en els elogis al seu talent. Però l'alcalde socioliberal i rosegaaltars dels lleidatans no és cap crac.

"He captat el missatge": vet ací un exemplar formidable d'il·lusió narcisista, d'aquella que et converteix en el destinatari últim de tota praxi col·lectiva, d'aquell deliri en què vius quan et saps cridat a governar els teus contemporanis ─bé que el teu sigui un messianisme adotzenat, d'escala local i atenuat per una prosaica flaca pel desenvolupament tecnològic. Però no hem votat opcions d'esquerres i independentistes per fer un toc d'atenció a un gran home fal·lible, sinó per tenir una Paeria d'esquerres i independentista.

Barcelona. Per a la politologia franquista, una candidatura com la d'Ada Colau, integrada per resolts autodeterministes i alguns independentistes, hauria estat indiscutiblement mereixedora de l'anatema de "rojoseparatista". PP i Ciutadans, en canvi, l'afiguren com un paladí sobrevingut del constitucionalisme espanyol. PP i Ciutadans, ¿s'han doncs finalment alliberat de les adherències franquistes que, des d'aquesta tribuna, hem denunciat qui-sap-lo? No: del que s'han finalment alliberat és de qualsevol compromís amb l'honestedat analítica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat