Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de març del 2014 | 19:34
Crònica · Política catalana

L'extrema pobresa clama una transformació transversal del país

El procés nacional no pot córrer el risc d'abandonar les qüestions socials. La transformació lògica que ha de viure Catalunya en els propers mesos com a conseqüència de les aspiracions nacionals demana a crits una reconfiguració de l'estructura i el funcionament dels instruments que les institucions catalanes dediquen a paliar, evitar i combatre l'extrema pobresa.

Ple sobre la pobresa, al Parlament.

M. Folch · La Taula del Tercer Sector ha instat aquesta setmana a fer un canvi en el model de societat a Catalunya i a crear un vertader pacte de país entre partits, administracions i institucions per a combatre la pobresa extrema que viu Catalunya avui dia.

En un marc social d'emergència absoluta, el Parlament de Catalunya ha celebrat aquesta setmana un ple monogràfic i maratonià sobre la pobresa que viu avui el país que han passat llista a les minses polítiques socials endegades pel govern, les limitacions tant administratives com econòmiques que viuen les institucions catalanes, el desgast profund de les seves classes mitjanes i el rerefons especulatiu que encara amenaça no sols la societat sinó el mateix patrimoni públic, entre d'altres.
Només un pacte de país transformarà les actuals polítiques sectorials en un vertader esquelet que sustenti el futur Estat català"
Des de l'ocupació, els deutes hipotecaris, la pobresa energètica, les cada cop més minses rendes, la fam infantil... tots els símptomes que presenta Catalunya demanen que el diagnòstic passi per la construcció del nou Estat nou de trinca, sense deixar-se pel camí --com ja ha estat fent fins ara-- l'eix social. La creació d'un nou país serà transversal o no serà, perquè la manca de força de les entitats socials i la feblesa de classes populars i mitjanes són un dels més perillosos entrebancs en el llarg camí de Catalunya cap a la independència.

El ple sobre la pobresa que s'ha celebrat aquesta setmana també ha posat en evidència que les accions de les entitats socials no remen en el mateix sentit de les retallades propiciades pel govern i que les minses ajudes establertes a dia d'avui són simples pegats que no arriben a tot l'àmbit que caldria. Centrem-nos, doncs, en la vella dita, la unió fa la força, i tinguem present que només un pacte de país, un vertader pacte d'Estat, transformarà les actuals polítiques puntuals i sectorials en un vertader esquelet que sustenti el futur estat del benestar de la Catalunya independent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat