Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de juliol del 2013 | 16:47
Crònica · Política catalana

L'ocàs de Camacho i del PP a Catalunya

Les últimes gravacions i informacions sobre Sánchez Camacho, així com les enquestes del CEO i del CIS, demostren que la presidenta del PP a Catalunya es troba en caiguda lliure, tot i que les enquestes es féssin abans de les darreres declaracions del cas Bárcenas --un cas que no entra a la política catalana però sí afecta electors del PP que no tenen altre marc nacional que el d'Espanya.

En aquests darrers dies, en el Círculo Ecuestre i a altres associacions de la dreta unionista catalana, s'hi destil·la preocupació: les grans patronals catalanes es desmarquen de l'unionisme i del PP i, tot i mantenir distàncies amb el projecte sobiranista del president Artur Mas, no s'hi posen de front.

Això irrita i descol·loca el PP de Catalunya, on ja s'hi sent remor de sabres i tallada de caps al si del partit. Cal preguntar-se: qui substituirà Camacho? I quin càrrec tindrà aquesta en la patada cap amunt que se li augura. El què ningú no en dóna ni cinc cèntims és per la continuitat de Camacho com a cap del llista del partit català.

Sembla que hi ha dos candidats que s'hi juguen la successió. Per una banda, el convers demòcratacristià Enric Millo, i per altra banda Dolors Montserrat, filla de l'històrica dirigent del PP català Dolors Montserrat. Aquesta compta amb el suport pels sectors més joves del PP de Catalunya.

Sembla que a diferents locals del PP i en alguns restaurants (a porta tancada) s'han passat les cintes de la famosa trobada a La Camarga. Sentir la frivolitat, les maniobres i les prepotències de Camacho ha provocat la indignació entre la militància, sobretot entre els germans Fernández Díaz. Tot aquest afer de La Camarga ha descolocat també l'unionisme i els aparells de l'Estat que basaven la seva ofensiva contra el president Mas en un reforç del PP de Catalunya i de la seva principal dirigent per a fer-la servir d'ariet contra el dret a decidir.

En les properes setmanes caldrà veure quins moviments hi ha en el si del PP de Catalunya i, a la vegada, què farà Josep Antoni Duran i Lleida, l'únic actiu que té la federació de CiU per a disputar el vot del PP, com ja ha fet històricament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat