Corregir la mirada esbiaixada que ofereixen de Catalunya els mitjans internacionals. Aquest és l'objectiu d'una agrupació de ciutadans que han començat a treballar, aplegats sota el nom de Col·lectiu Emma. En el seu blog expliquen:
"Som un grup de catalans que volem que el món ens conegui com som, no com diuen que som. Per això volem respondre a visions esbiaixades que es donin sobre els catalans a la premsa internacional. També volem reservar un espai per a les opinions favorables que trobem en diaris de paper o electrònics que tenen ressò internacional". Com és sabut, la majoria de premsa internacional, quan informa sobre el país, ho fa a partir d'uns corresponsals que la majoria de vegades estan instal·lats a Madrid. La seva visió està molt condicionada per la tendència espanyolista dels diaris i les ràdios d'abast estatal.
L'última acció ha estat una carta al Daily Telegraph, en resposta al seu
reportatge recent sobre el fenomen independentista. Tot i que el tractament de la informació era majoritàriament correcte, els integrants del col·lectiu han volgut precisar alguns detalls, especialment per una foto que duia un títol que podia portar a confusió. Anteriorment, han elaborat respostes al Financial Times, el New York Times i també al The Economist.