Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de d'octubre del 2014 | 19:56
Crònica · Política

De la unitat per votar a la unitat per votar 'sí'

La unitat dels sis partits polítics que donen suport al dret a decidir ha estat fonamental. Ens ha permès arribar on som i ha ofert imatges tan positives com la fotografia de la roda de premsa conjunta al palau de la Generalitat, amb els líders de la CUP posant al costat del conseller d'Interior. Avui aquesta "unitat a sis" encara és necessària.

Refer-la és bàsic per a potenciar la cita del 9N, una convocatòria que l'esforç col·lectiu ha de convertir en una oportunitat per a reforçar el procés.

Però, en el punt en què ens trobem, cal redefinir els àmbits de la unitat, perquè, amb la votació del 9N i les eleccions plebiscitàries subsegüents, el procés entra en un estadi nou, on ja no es tracta de defensar el dret a decidir sinó d'exercir-lo. I aquest nou escenari exigeix la construcció d'un marc unitari que aplegui totes les forces polítiques i organitzacions socials favorables al sí a la independència.
D'una banda i de l'altra ja poden anar refent ponts. No hi ha alternativa"
L'ideal seria que aquest marc unitari es plasmés en una candidatura electoral única. Per una vegada, en la circumstància extraordinària que viu el país, no es tracta de votar unes sigles, ni tampoc una coalició de sigles. Si les eleccions han de constituir un plebiscit sobre la independència de Catalunya, la candidatura única és la que permet votar com en un referèndum: simplement, votar sí a la independència.

Però la unitat de l'independentisme s'ha de construir en qualsevol cas: tant si hi ha candidatura única com si no. Perquè els diferents partits del no poden anar a les eleccions sense haver acordat abans uns punts programàtics comuns que especifiquin l'estratègia amb què es farà efectiu el mandat de les urnes en cas de victòria de l'opció per la independència.

O sigui que, d'una banda i de l'altra, ja poden anar refent ponts. No hi ha alternativa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat