Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de febrer del 2013 | 17:32
Crònica · Política

Epicentre: PSC

El foc de palla que cautelarment cremava a can PSC aquesta setmana ha transcendit a un vertader foc a discreció que ha fet evident, finalment, la gran muralla que separa el PSC del PSOE. La consulta sobre la independència no ha deixat cap cap viu: Chacón ha decidit seguir conreant el camp de la direcció estatal del partit amb seu a Madrid, mentre que Navarro, en un altre dels seus sorprenents girs, ha plantat cara a l'exministra i hores d'ara es repensa quina sanció l'hi pot aplicar.

M. Folch · Les ambigüitats no han durat massa a la seu del PSC. Els malabars del seu líder en demanar l'abdicació del rei a favor del príncep i en proposar com a real un horitzó federalista ─l'etern argument─ no han aconseguit amainar l'espessa boira en què s'havia convertit del dret a decidir per als socialistes de Catalunya.

Aquesta setmana el PSC de Navarro sabia què s'hi jugava en la votació al Congrés per tal que els diputats instin el govern espanyol a iniciar un diàleg amb la Generalitat a favor de la consulta. I el PSC ha passat la prova: el partit ha demostrat que la 'C' de les seves sigles encara no ha caigut del seu cartell de manera definitiva, tot i haver-se negat a votar al Parlament a favor del referèndum.

Per la seva banda, Chacón ─i de manera imprevisible─ ha quedat sola en abstenir-se a votar, una decisió que va més enllà del seu convenciment polític: la carrera personal de l'exministra de defensa de la nación passa ara per la cursa d'obstacles de la seva candidatura a dirigir el PSOE. Però ha volgut fer evident com n'és de dificilissim tapar-se el nas per fer allò que no penses: s'ha negat a votar No per evitar pedre alguns futurs suports catalans a la seva candidatura. Lluny de tenir en compte el seu paper representatiu a la cambra espanyola, i com a tal la seva obligació de fer acomplir els drets dels ciutadans, Carme Chacón ha fet via, altre cop cap a Madrid.

Amb tot, la disjuntiva per fi s'ha fet evident i l'epicentre del terratrèmol ha quedat situat. Ara cal que els diputats del PSC tradueixin aquesta acció dirigida en sentit oposat al PSOE: o trenquen les cadenes (si és que n'hi ha) que els mantenen lligats al PSOE i marquen el perfil que els ha fet perdre tants i tants vots a Catalunya o abandonen el vaixell per a passar a remar en una altra barca. El detall més esperançador: si l'evolució del Partit dels Socialistes de Catalunya fa la remuntada a Catalunya i el PSC es compromet amb el dret fonamental a decidir dels pobles, no només ajudaran CiU, ERC, CUP i ICV a remar sinó que col·laboraran a la pluralitat política del país i faran realitat la riquesa d'opcions i propostes de la tan debilitada esquerra a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat