Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de d'abril del 2015 | 17:04
Crònica · Seguretat

Èxit dels Mossos contra el gihadisme i miserable declaració del Ministre de l'Interior

En primer lloc, des del CEEC volem felicitar el servei del cos de Mossos d'Esquadra, les seves diferents unitats i, molt particularment, les unitats d'informació que en una llarga i dificultosa operació han aconseguit desarticular una organització gihadista que projectava atemptar contra la pau pública i la seguretat ciutadana.

Reproduïm del CEEC · Des del CEEC volem destacar que, si el cos de Mossos ha estat capaç de fer un operatiu d'aquestes característiques, ¿què no podria fer si aquest gaudís dels efectius humans i els equipaments tècnics necessaris?

Aprofitant aquest operatiu, caldria recordar al Departament de l'Interior i els seus novells Director General de Seguretat i Conseller de l'Interior que cal reforçar el cos de Mossos d'Esquadra amb noves promocions, amb una campanya de reciclatge de tot el cos a l'Escola de Policia de Catalunya, amb revisions de l'equipament i l'armament del cos donats els nous reptes i perills que s'endevinen en l'esdevenidor de la seguretat de Catalunya.

També caldria una actitud ferma en la defensa de les competències de la Policia de Catalunya com a Policia Nacional del país i exigir les connexions internacionals que una policia d'aquestes característiques ha de tenir per a ser efectiva.

Volem deixar palès, també, des del CEEC, les miserables declaracions del Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz --que, per a més inri, és català-- ja que aquestes han contraprogramat l'actuació dels Mossos i el seu èxit en desarticular una cèl·lula gihadista.

Amb un sectarisme vergonyant, Fernández Díaz ha atacat la tasca d'integració que fa Àngel Colom al món musulmà i al de l'immigració en general. Més greu encara: es podria interpretar que ha barrejat independentisme amb gihadime. Un personatge d'aquestes característiques i amb aquesta miserable actitud no podria ser ministre a cap dels països de l'Europa occidental.

Des del CEEC, però, no podem tancar aquesta nota sense advertir que la lluita contra el gihadisme terrorista no és únicament una funció dels cossos de seguretat sinó que cal una actuació interdepartamental del Govern de la Generalitat que inclogui tots els departaments. L'objectiu: dur a terme una política global de canalització i d'eradicació d'aquest fenomen sense bonismes però també sense actuacions que mermin les llibertats i els drets humans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat