Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de març del 2009 | 16:28
Crònica · Societat civil

El rentat de cara de la monarquia a Girona

Corren remogudes les aigües del Ter i l'Onyar al seu pas per Girona. La visita que dimarts passat van fer al Palau de la Zarzuela empresaris i polítics gironins ha irritat als sectors independentistes i nacionalistes de la ciutat. Polítics i empresaris locals han exercit aquests últims dies d'indígenes agraïts als colonitzadors espanyols. Ajuntament, Cambra de Comerç, la Universitat o la Caixa de Girona -de fet, també hi havia "La Caixa"- han participat en el que només es pot qualificar com rentat de cara de la monarquia.


L'excusa oficial era la creació de la Fundació Príncep de Girona, una entitat que suposadament ha d'acabar servint per concedir beques a joves perquè facin recerques culturals, socials, formatives o educatives. I diem se suposa perquè de fet la Fundació, de moment, només té nom i càrrecs perquè ni se sap quins seran els seus estatuts ni la finalitat que acabarà tenint. Aquesta confusió la reflectien perfectament les paraules de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que després de signar el document fundacional demanava un exercici d'imaginació: "m'imagino que hi haurà unes bases, la gent presentarà els seus projectes i es donaran uns diners per realitzar-los".

I és que fins i tot al més agut dels analistes se li escapa quin objectiu perseguien els prohoms de la societat civil gironina sinó és una foto a casa dels Borbons. Que el futur Felip VI tingui entre els seus títols el de príncep de Girona no és cap motiu per fer-lo president de cap fundació. I molt menys si les contrapartides no estan gens clares.

s greu que tenint en compte el rebuig (i el menyspreu) que des de fa anys mostra la societat gironina envers la monarquia i coneixent la gravetat dels episodis que van acabar amb independentistes jutjats a l'Audiència Nacional, tant Ajuntament com empresaris s'hagin apuntat a una aventura sense cap rèdit polític.

s l'enèsima repetició del cornuts i pagar el beure, ara en versió monàrquica. Una operació orquestrada només per netejar la imatge de la monarquia, molt tocada arran de la crema d'imatges de Joan Carles que va tenir lloc a la ciutat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat