Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de desembre del 2009 | 14:20
Crònica · Tecnologia i país

Catalunya més connectada

El nostre país té deficiències pel que fa a les noves tecnologies. Ho hem dit moltes vegades des d'aquesta columna. Potser, ens fem una mica pesats, però és la demolidora realitat que han de fer front moltes persones del nostre país. La banda ampla no arriba a tot el territori i, per tant, no tothom encara pot accedir-hi o, d'altra banda, si ho fa és en unes condicions que no són, ni de bon tros, les apropiades, les que haurien d'ésser en ple s.XXI.

De la mateixa manera que passa amb la banda ampla, la telefonia mòbil té també limitacions. No només no arriba a tot el territori sinó que també en determinades èpoques de l'any i, en determinats llocs o indrets, on la demanda és elevada hi ha problemes de cobertura i de servei. s quelcom que se sap i que, de moment, encara no s'ha solucionat del tot. I, finalment, la TDT. La nova televisió digital, en procés de convertir-se en l'única manera de veure televisió d'aquí a pocs mesos, tampoc arriba de manera òptima a totes les viles, municipis i racons de Catalunya. Conscient de totes aquestes mancances, la Generalitat de Catalunya va engegar el Pla Connecta. Aquest és el pla de desplegament d'infraestructures i serveis de comunicacions electròniques que té com a finalitat la d'universalitzar l'accés als nous serveis de telecomunicacions a la ciutadania, les administracions i el teixit empresarial català.

Amb aquest objectiu va néixer el pla, o dit d'una altra manera, tractar de dotar de cobertura els serveis de televisió digital terrestre, telefonia mòbil i banda ampla, com a mínim, als nuclis de població de més de 50 habitants, i cobertura de banda ampla i telefonia mòbil tots els polígons industrials de Catalunya, abans de finalitzar l'any 2010. La deficient cobertura dels serveis de telecomunicacions a moltes poblacions de Catalunya va ser el motiu pel qual la Generalitat de Catalunya va engegar el projecte de desplegament de la xarxa pública de Banda Ampla Rural (BAR). El projecte BAR, inclòs en el pla Catalunya Connecta, té com a finalitat la de garantir les possibilitats de connexió a internet per a tots els ciutadans de Catalunya amb independència de la població on visquin, i així fer arribar l'accés a internet de banda ampla a totes les poblacions de més de 50 habitants que no tinguin cobertura del servei ADSL abans del 2010, per tal de suprimir la fractura digital territorial i garantir la cohesió del país. S'acaba l'any. Estem a punt de començar un nou any, el 2010.

Aquest any serà molt important i transcendental en molts àmbits. Per al nostre camp, el nostre àmbit, també. Com a exemples, l'encesa digital/l'apagada analògica i la culminació del Pla Connecta o el que és el mateix, l'apropament de les noves tecnologies a molts indrets del nostre país. Esperem que tot plegat sigui un èxit i signifiqui un indubtable pas endavant per al nostre país pel que fa a la tecnologia. Bon Nadal a tothom!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat