Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de juliol del 2011 | 16:26
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

BCN: capital del mòbil

Divendres passat, la xarxa catalana bullia. Les xarxes socials anaven ben plenes i carregades. La dada que exemplifica això, més clarament, és que el hashtag #MWCBCN esdevenia trending topic -tema més comentat- del dia a Twitter.

La raó que va originar aquesta efervescència a la internet catalana fou que l'organització responsable del Mobile World Congress (MWC) o, dit d'una manera més nostrada, el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil emetia un comunicat on anunciava que l'esdeveniment romandria a Barcelona fins l'any 2018.

Amb aquesta bona nova, Barcelona i, conseqüentment, Catalunya assolien l'objectiu de perllongar el congrés més enllà del 2012, darrer any que l'organització tenia emparaulat amb el consistori barceloní la realització de l'esdeveniment al cap i casal.

A més a més, la cosa no s'acabava aquí. Amb aquesta decisió, Barcelona s'erigia com a capital de la telefonia mòbil al món. El Congrés MWC no serà l'únic esdeveniment sinó que la idea és que, durant tot l'any, es vagin fent activitats, actes i exposicions relacionades amb els mòbils per tal de reivindicar el paper de Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil. Un valor afegit, una injecció, un plus d'activitat que servirà per promoure, potenciar i vertebrar el sector des de Barcelona.

Aquests últims anys, el MWC s'ha convertit en una cita de referència mundial, una trobada professional i de negoci d'una enorme potencialitat, com indiquen les xifres d'aquesta indústria: uns 900.000 milions de facturació, una quantitat molt significativa, en un sector que té la virtut de reinventar-se constantment. Altrament, el MWC és una excel·lent oportunitat per saber cap a on va el món de la telefonia mòbil, així com fer possible l'intercanvi, el contacte i les oportunitats de negoci entre les empreses de tot el sector. En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya. I, alhora, per demostrar que el nostre país aglutina totes les condicions per poder celebrar tot tipus d'esdeveniments d'aquesta magnitud i per dur a terme negocis i liderar sectors, en especial, de valor afegit, innovadors, com seria el cas de la telefonia mòbil i de les TIC. Per altra banda, l'organització d'esdeveniments d'aquesta mena permeten que el país es promocioni com a destinació turística i que altres sectors, com per exemple el sector serveis, aconsegueixen incrementar, de forma molt notòria, els seus beneficis degut al negoci que se'ls hi genera amb l'important nombre de professionals que visiten la ciutat. Per tant, la resultant de tot plegat és que tothom en treu profit: les empreses del sector, altres empreses que pertanyen a sectors que hi puguin estar vinculats, el sector serveis… Ras i curt, el país, en global.

D'aquí que cal que ens en felicitem. És, indubtablement, una victòria per al país, en moments durs i complicats. Un èxit assolit de manera col·lectiva. Un triomf que reivindica que la feina ben feta, no té fronteres i que, les coses, els projectes, si es fan de forma col·laborativa i transversal, tenen moltes més possibilitats de sortir reeixits. L'anterior govern, l'actual govern, el responsable de Telecomunicacions de l'executiu, l'anterior equip de govern de Barcelona, l'actual govern barceloní, la societat civil, les empreses tecnològiques del país i els tecnòlegs catalans... i no voldria oblidar-me a ningú, tots hi han contribuït, tots hi han aportat el seu gra de sorra. Enhorabona a tothom! I m'agradaria acabar la crònica, fent la següent puntualització: ens hauria de servir com a exemple per a altres coses. Els catalans, units, som molt més forts!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat