Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de gener del 2013 | 17:40
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

#NitCercle2013: Innovació i internacionalització

La setmana passada el Cercle per al Coneixement, la secció que s'encarrega del foment de l'economia, la tecnologia i la societat del coneixement de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País (SEBAP), va celebrar la Nit del Cercle 2013.

L'acte és un punt de trobada anual del món empresarial català que pretén reconèixer l'esforç de la indústria catalana per tal de fomentar conceptes transcendents dins de l'àmbit empresarial com poden ésser la competitivitat, l'excel·lència, la internacionalització o la innovació.

Durant l'esdeveniment, el Cercle va atorgar el tercer premi Nit del Cercle a l'empresa Esteve per l'impuls a la innovació, la internacionalització i l'aplicació de coneixement mitjançant la col·laboració institucionalitzada entre l'empresa i el Parc Científic de Barcelona. Comexi Group i Biokit foren les altres dues empreses finalistes.

El conseller Mas-Colell va participar en l'acte i va demanar un esforç per tal de potenciar la recerca i la innovació al país. Per la seva banda, Miquel Roca, president de la SEBAP, i Joan Majó, president del Cercle per al Coneixement, van congratular-se per la dificultat que va tenir el jurat del premi per triar el guanyador.

En moments com l'actual, que no sigui fàcil decidir a qui atorgar un premi que reconegui una tasca en pro de la innovació, la internacionalització i el coneixement, és una gran notícia, varen etzibar.
L'evolució del nostre teixit empresarial marcarà en gran part quin serà el futur del nostre país"
Penso i crec que tenen tota la raó. La situació és molt complexa per a les nostres empreses, per tant, aquelles que excel·leixen en aspectes com la competitivitat, la internacionalització o la innovació s'han de lloar. I, d'altra banda, han de servir de referent, d'exemple a seguir, de vaixell insígnia per a la resta d'empreses del país que encara no ha assolit aquests nivells.

La innovació, la recerca o la internacionalització són fonamentals per al futur de les nostres empreses. I com a tal, són totalment rellevants per a l'avenir de Catalunya, car l'evolució del nostre teixit empresarial marcarà en gran part quin serà el futur del nostre país. Des de les empreses, però també des de les administracions públiques i les universitats, cal contribuir, cal crear el caldo de cultiu necessari per fer avançar les empreses catalanes en el camí de la innovació i la internacionalització. Ens hi juguem tots i totes el futur.

Innovació, com a sinònim de creació i generació de nous serveis i productes, i internacionalització entesa com la capacitat d'incrementar el mercat on vendre els serveis o productes d'una empresa, tot estenent-lo per Europa i el món són els aspectes cabdals per a les nostres empreses. És fàcil de dir i difícil de fer. És una evidència. Ara bé, no tenim alternatives.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Crònica · Tecnologia i país
Da Vinci: cirurgia robòtica a Catalunya
Indica publicitat