Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de setembre del 2012 | 18:57
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Un agost 'Curiosity'

Després del recés que ha significat aquest mes d'agost per a aquesta crònica i el diari Tribuna.cat en el seu conjunt, ens hi tornem a llençar, ens posem novament a treballar per als fidels lectors que, dia rere dia, ens acompanyen.

Aquest mes d'agost hi ha hagut diferents notícies de l'àmbit de la tecnologia on paga la pena posar-hi l'accent. Una de les més significatives ha estat la relacionada amb la capitalització borsària d'Apple.

L'empresa de la poma, quan no fa ni un any de la mort del seu gurú i creador Steve Jobs, es troba en un moment dolç, sota el nou lideratge de Tim Cook. La multinacional californiana assolia aquest passat mes d'agost el fet de ser la companyia amb més capitatlització borsària del món de la història.

Una notícia que també ha anat acompanyada per una resolució judicial positiva per a la companyia de la poma mossegada ja que als Estats Units els tribunals li han donat la raó pel que fa al litigi que tenia amb Samsung, el seu principal competidor en el sector dels telèfons intel·ligents i les tauletes. L'empresa continua amb força el seu creixement, a l'espera dels seus nous projectes que han d'aparèixer en breu, com puguin ésser les noves versions d'IPhones, IPads o iniciatives lligades amb la televisió, l'Apple TV.

A casa nostra, més enllà de les adjudicacions dels contractes associats al nou model de serveis TIC que vol implantar la Generalitat de Catalunya, destaca la contribució que un equip de la UPC ha fet al robot Curiosity. Aquest nou enginy creat per la NASA i que té la intenció d'analitzar la superfície marciana, porta incorporat en la seva estació meteorològica un xip pensat i elaborat en una universitat del país que té com a missió la de mesurar les principals característiques que presenta el vent, com puguin ésser la seva velocitat o la seva direcció, al planeta vermell.

Aquest xip és petit, minúscul, però a la vegada també és gran ja que representa tota la potencialitat que podem tenir com a país, també en termes tecnològics i de recerca. És un exemple molt determinant de la bona feina, dels grans, interessants, punters i innovadors projectes de recerca que s'executen a Catalunya. La recerca es troba també en l'ull de l'huracà, però com molt bé diuen els entesos és fonamental i cabdal per a qualsevol país i societat occidental per al seu progrés i modernitat.

En moments de crisi, de dificultat, plens de pessimisme, cal aixecar la mirada i observar. Hi han projectes, iniciatives, treballs, plens de valor, de bona feina, que ens permeten agafar aire i ésser optimistes de cara al futur. Aquest n'és un. Una petita aportació, feta des d'un petit país, a un projecte mundial i de dimensions colossals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Crònica · Tecnologia i país
Da Vinci: cirurgia robòtica a Catalunya
Indica publicitat