Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de maig del 2010 | 16:44
Crònica · Territori

Arnau Queralt, nou president del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya

El Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) ha renovat aquest cap de setmana la seva Junta i ha escollit un nou President. Arnau Queralt, ambientòleg, assessor en estratègia i comunicació  institucional i en sostenibilitat, membre de l'Opinió Catalana, és des del passat dissabte el nou President de l'entitat, substituint Sergi Cantó, que l'ha presidida des de la constitució de la primera Junta, l'any 2004.

El Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya va néixer l'any 2003 i està format per prop de 900 doctors i llicenciats en Ciències Ambientals. El model de llicenciatura que s'imparteix a les universitats catalanes va tenir com a referència la universitat californiana de Berkeley i forma des de 1992 a professionals del medi ambient amb una capacitat de visió àmplia davant la resolució dels reptes ambientals que es planteja la societat contemporània, des de l'adaptació al canvi climàtic fins a l'ordenació del territori respectuós amb el medi, passant pel disseny de productes de consum menys contaminants, entre moltes altres capacitats.

Des de 2004, el COAMB ha contribuït a consolidar l'ambientòleg com el professional del medi ambient a Catalunya, ha augmentat el nombre de serveis prestats als seus col·legiats, ha incrementat substancialment la seva presència a nivell institucional, i s'ha consolidat territorialment.

Per a la nova etapa, la Junta de Govern està constituïda per un equip de 16 persones amb una àmplia i reconeguda experiència en els seves respectives responsabilitats i  que s'han marcat com a principals reptes pels propers dos anys incrementar el número de col·legiats, millorar els serveis que s'ofereixen als col·legiats i reforçar la projecció social de la professió i de l'entitat, al Principat i a escala europea.

Arnau Queralt va néixer a Granollers el 1975 i viu a Santa Eulàlia de Ronçana. Va treballar durant sis anys com a coordinador tècnic del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i ha estat representant d'aquest organisme a la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC). També ha estat director del Patronat Català Pro-Europa i membre del consell de govern i del consell acadèmic de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus, entre altres. s també autor i editor de diverses publicacions en l'àmbit del desenvolupament sostenible.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat