Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de febrer del 2011 | 16:43
Crònica · Unió europea
Xavier Ferrer
Economista i politòleg

Potenciar el corredor mediterrani

La setmana passada va tenir lloc a la seu de la Comissió i Parlament Europeus a Barcelona una conferència-debat sobre el corredor mediterrani, en la què hi van participar diversos experts en la matèria i també eurodiputats. Es va aprofundir en la necessitat d'establir sinèrgies en el corredor mediterrani que permetin la millora de les comunicacions i de les relacions empresarials, des d’Algeciras fins ben bé el nord d’Europa.

Corredor-mediterrani

Barcelona ·

De la mà de l’associació internacional FERRMED, que dirigeix Joan Amorós, s’ha impulsat una important activitat per tal d'aconseguir la viabilitat de la proposta. Fa poc més d’un mes, amb una presentació nombrosa -tant quantitativament com per la qualitat dels presents- es va fer la saber a la seu comunitària de Brussel·les la necessitat de concretar amb realitats el corredor mediterrani. I la setmana passada va fer-se sentir a Barcelona i s'ha programat també a d’altres indrets i en diferents mitjans de comunicació.

L’objectiu és donar a conèixer les mancances reals per a l’economia i el desenvolupament de la zona, pel fet de no disposar de comunicacions i infraestructures adequades al món en què vivim, que ens permetin competir per igual amb altres zones que, per ser properes a capitals d’estat, han tingut més fàcil el finançament d’infraestructures. Es tracta de fer prendre consciència a les institucions europees i els governs dels estats de la necessitat d’impulsar, invertint en infraestructures, el corredor mediterrani.

Sembla, doncs, que ara el ministre de Foment  José Blanco ho té clar, o almenys això diu, perquè ja s'ha compromès a potenciar aquesta àrea que, centrada l’estat espanyol, representa més del 20% de PIB i que, si s’impulsés amb infraestructures de primera qualitat, de ben segur que, a més de la pròpia zona, l’estat també se’n beneficiaria. Esperem que els governants europeus vegin amb bons ulls la proposta i que el govern espanyol deixi, encara que sigui per una vegada, la seva visió radial de les infraestructures i aposti per la inversió en la zona mediterrània.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat