Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de setembre del 2014 | 21:38
La fotografia

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes anul·la el TIL de Bauzá

El sector de l'ensenyament, així com la major part de la societat civil de les Illes, poden respirar tranquils a partir d'aquesta setmana.

Marea verda. Concentració a Palma contra el TIL el 19 de setembre de 2013.

Barcelona · El Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) ha tombat el decret del tractament integrat de llengües (TIL), norma anticatalanista que permet la reducció màxima de la presència del català a les aules. La sala contenciosa administrativa del TSJIB ha anul·lat aquesta setmana el decret del tractament integrat de llengües (TIL) del Govern de José Ramón Bauzá. 

L'alt tribunal s'ha posat a la banda de la majoria social de les Illes, però sobretot de la banda de l'ensenyament, el qual el govern de Bauzá va decidir obviar a l'hora de fer vàlida la norma. És per això que el TSJIB ha anul·lat el TIL: la sala contenciosa administrativa ha informat que el Govern va incomplir el tràmit obligat d'informe de la Universitat de les Illes Balears, un requeriment que es preveu a l'Estatut.

Recordem que el Tractament Integral de Llengües ha estat ideat per a
decapitar definitivament l'acord de mínims del català a l'ensenyament de les Illes, un acord aconseguit des de la restauració de la democràcia. El model lingüístic que defensa el TIL no ha estat mai compartit amb la comunitat educativa, la qual el govern ha volgut fer callar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat