Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de juliol del 2009 | 15:41
La fotografia · Política

Nou acord amb la Unesco per augmentar la presència de Catalunya

Barcelona · El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha reunit amb el Director General de la UNESCO, Koïchiro Matsuura, i han acordat renovar el Memoràndum d'Entesa al setembre per institucionalitzar la presència de Catalunya a la UNESCO. Aquest pacte ha de permetra a Catalunya

tenir una presència major en el poder decisiu de la Unesco, tal com ha afirmat el vicepresident: "Aquest acord donarà carta de naturalesa legal i la cobertura jurídica suficient a un marc de relacions estable entre la Generalitat i la Unesco".

La presència de Catalunya en la organització internacional, sempre custodiada per l'estat espanyol, ja va ser modificada pel nou Estatut, que en aprovar-se va fixar que Catalunya hi participaria i que Madrid l'hi facilitaria aquesta participació. Tot i això, com sempre les decisions finals les ha pres l'estat central i Catalunya ha quedat per sistema relegada a un segon pla decisiu.

En contra, per tant, d'aquesta realitat, Carod-Rovira ha fet un pas endavant per tal d'apropopar la Generalitat a la Unesco i fer que la participació del govern català no depengui de la bona voluntat del govern espanyol de torn sinó d'un text legal. Josep-Lluís Carod-Rovira ha explicat que l'objectiu d'aquest pacte és "trobar un sistema de col·laboració constant i permanent que vagi més enllà de la participació en la delegació espanyola, com les que tenen a altres cultures sense estat, com pugui ser Flandes". En aquest sentit, el vicepresident ha exposat que "es tracta de buscar mecanismes útils perquè la cultura catalana pugui projectar-se Internacionalment".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat