Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de de maig del 2013 | 17:57
La fotografia

Sabadell: un clam per la unitat en el camí cap a la independència

Més d'un miler de persones han omplert a vessar La Faràndula en un acte amb representants de la societat civil i de CiU, CUP i ERC. ICV finalment ha desestimat la seva assistència.

L'acte '2014: Fem-ho possible!" organitzat per Sabadell per la Independència, territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha comptat amb representants de la societat civil, entitats i partits, i ha posar en primera línia el realçament i la unitat del país enfront el procés de transició nacional de Catalunya.

L'acte, presentat per Quim Masferrer, ha comptat amb les intervencions de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell i de la coordinadora de Sabadell per la Independència, Montserrat Chacón; de Josep Rull (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Quim Arrufat (CUP). També hi ha participat Patrícia Gabancho, Isona Passola, Muriel Casals, Montserrat Carulla, així com de Mercè Conesa, de l'Associació de Municipis per la Independència. Tots han fet una crida a treballar per ampliar la majoria social favorable a la independència, arribant als catalans que encara no estan convençuts.
Quan les lleis no són justes ni democràtiques s'han de canviar"
Forcadell ha assegurat que "per primer cop en 300 anys tenim l'oportunitat històrica d'assolir la plenitud nacional" i ha deixat clar que "quan les lleis no són justes ni democràtiques s'han de canviar". "Per a nosaltres ha arribat l'hora d'accelerar aquest procés. Ha arribat l'hora de convocar la consulta amb una pregunta clara"; ha reclamat Forcadell als representants polítics.

Precisament, Rull, Junqueras i Arrufat han pujat junts a l'escenari per fer els seus parlaments. Dolors Camats ha excusat finalment la seva presència al·legant el contingut independentista de l'acte, tot i que sí que ha parlat breument Teresa Mir, d'ICV a Sabadell. Als parlaments, Rull ha destacat que "ens han volgut trencar, però som un sol poble que només volem decidir lliurement el nostre futur", i ha destacat la transformació que ha experimentat la societat catalana en dos anys, des de la manifestació del 10 de juliol del 2010 contra la sentència de l'Estatut –"feta des de l no", ha dit- fins a la marxa de l'11 de setembre del 2012, "feta des del sí".

Junqueras, per la seva banda, ha explicat que "si volem culminar aquest procés hem de saber posar també en valor la feina que ha fet molta gent que no és independentista, però que sense ells els nostres barris no tindrien els serveis que tenen. Gent del PSUC, del PSC, de CCOO, d'UGT, aquesta gent són dels nostres, han de ser dels nostres, els volem amb nosaltres. No només perquè els necessitem per guanyar, sinó perquè ens els estimem". Arrufat, finalment, ha destacat que la independència ha de servir per fer un país més just: "cal un pacte entre els catalans perquè el país que construïm sigui inqüestionablement millor" ha afirmat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat