Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de juliol del 2011 | 17:02
La fotografia · Societat civil

El 9-J assegura que "la llavor de la independència està sembrada"

Més de 35.000 persones segons l'organització, 13.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat un any després al centre de Barcelona.

ACN · Un any després de la manifestació multitudinària en contra de la sentència de l'Estatut, Barcelona ha tornat a viure una jornada reivindicativa amb més de 35.000 persones segons l'organització (13.000 segons la Guàrdia Urbana), reclamant la independència de Catalunya. L'única personalitat que ha repetit de les que l'any passat va encapçalar la manifestació, ha estat l'expresident del Parlament, Heribert Barrera. Conjuntament amb els doctors Moises Broggi i Oriol Domènech han fet arribar un missatge als milers de persones que omplien el Passeig de Lluís Companys, improvisat final de la caminada: "La llavor de la independència està sembrada".

Broggi ha demanat una transició pacífica cap a un estat català perquè les relacions entre Catalunya i Espanya "siguin entre iguals". De la seva banda, el també Metge, Oriol Domènech ha cridat "prou a la catalanofòbia i al genocidi de la llengua i la cultura catalanes". L'expresident del Parlament, Heribert Barrera, també s'ha mostrat contundent i, després de recordar que "no s'han aconseguit els objectius que es reivindicaven el 10 de juliol de l'any passat", aquest 9-J "li omple el cor d'esperança. Broggi, de 103 anys, Barrera, de 94 i Domenech de 88 esperen poder veure algun dia "el seu país lliure".

La manifestació ha finalitzat el seu recorregut al final del Passeig Lluís Companys, on un camió de l'organització ha fet d'escenari improvisat davant la negativa de l'Ajuntament a autoritzar el muntatge d'una tarima per fer els parlaments i l'actuació del grup Brams. L'organització ha hagut d'ajudar Broggi, Barrera i Domènech a pujar al vehicle amb l'ajuda del muntacàrregues del camió. Un fet que ha indignat els manifestants. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma 'Ara o Mai', Carmé Teixidor ha lamentat la "manca de suport" i ha denunciat el "boicot" a l'acte per part de les administracions. Tot i això, s'ha mostrat "molt satisfeta" pel seguiment de l'esdeveniment.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat