Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de d'abril del 2011 | 19:32
Notícia · Comunicació

El Grup Barnils afirma que les retallades posen en perill "eines bàsiques de l'Espai Català de Comunicació"

L'entitat critica la desaparició de Comunicàlia, el possible cessament del Baròmetre i la reducció significativa de l'estructura de l'ACN, i insta al govern a garantir "les estructures clau" de l'espai comunicatiu català.

El conjunt de retallades pressupostàries que està duent a terme l'executiu d'Artur Mas no està deixant indiferent a ningú. El món sanitari i educatiu –avui s'ha conegut la retallada de 144 milions d'euros a les universitats- ja ha mostrat el seu descontentament, i el comunicatiu també. En aquest sentit, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha emès un comunicat en què ha instat "als responsables de Comunicació del Govern presidit per Artur Mas que es replantegin" les retallades a determinades estructures comunicatives que, al seu parer, poden posar en perill "algunes de les eines bàsiques de l'Espai Català de Comunicació, que amb tant d'esforç professional i econòmic ha costat de construir i consolidar en els darrers anys".

En concret, l'entitat es refereix a la desaparició, ja decidida, de l'empresa pública Comunicàlia, el "possible cessament de l'activitat del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, un sistema de medició d'audiències que permet no dependre d'organismes amb poder de decisió fora del nostre territori" i els temors a una "reducció significativa de l'estructura i el pressupost de l'ACN". Sobre l'agència de notícies, el Grup Barnils ha afirmat que aquesta reducció suposaria la "renúncia al seu caràcter de veritable agència pública nacional, ambiciosa i de prestigi". Pel que fa al Baròmetre, l'entitat diu que si "desaparegués o se'n retallessin les prestacions, s'esfumarien de cop cinc anys d'esforços per dotar-nos de l'eina adequada per mesurar els mitjans nacionals, comarcals i locals del país".

És per això que, segons el Grup Barnils, abans de prendre aquestes decisions caldria valorar no només els paràmetres econòmics, sinó també "els efectes negatius que poden tenir sobre l'ecosistema comunicatiu català en el seu conjunt, ja per ell mateix prou feble".En aquest sentit, l'entitat conclou que la CCMA, "tot i ser un element cabdal, no pot quedar com a únic projecte vertebrador del marc comunicatiu d'àmbit català".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat