Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de gener del 2014 | 17:43
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Mèdia.cat s'endinsa de nou en el micromecenantge per fer realitat un nou anuari

El recent pla estratègic del grup de periodistes Ramon Barnils, basat en la recuperació del periodisme d'investigació, contempla la publicació d'un nou Anuari Mèdia.cat, aquest cop sobre els silencis mediàtics del 2013.

M. Folch · L'anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics de l'any 2012 va marcar un punt d'inflexió en el col·lectiu de periodistes que formen el Grup Barnils.

La sorprenent resposta al micromecenatge per a la seva publicació, la càlida rebuda del document en la societat i el ressò que va tenir la seva publicació --va córrer com la pólvora entre les xarxes socials i alhora va ser notícia a mitjans on mai no ens hi hauríem jugat ni mig cèntim-- van permetre el Grup Barnils dur a terme un nou rumb en la seva acció.

La nova etapa que ha encetat el col·lectiu de periodistes contempla, entre d'altres, la recuperació del periodisme d'investigació en la societat catalana, el manteniment d'un periodisme digne no sotmès a les pressions polítiques i econòmiques, la recuperació del Premi Ramon Barnils de periodisme i la consagració del micromecenatge com a finançament dels projectes de Mèdia.cat.

En aquesta darrera línia s'emmarca --com ja ho va fer el passat any-- el projecte Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics 2013, un nou document amb el qual Mèdia.cat vol aportar llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació durant tot l'any. Un nou document amb un vell objectiu: aconseguir situar aquests temes silenciats en l'agenda dels mitjans i omplir els buits que ja van omplir reportatges com el creixement de l'empresa auditora Deloitte en poc més de dos anys, els onze morts durant el 2013 sota custòdia policial en comissaries dels Països Catalans, les regulacions laborals de la meitat de les empreses catalanes amb més beneficis --empreses que van aprofitar la reforma laboral espanyola per a fer acomiadaments-- o els negocis catalans que durant el 2013 tenien seu a països àrabs en dictadura.

Mèdia.cat pretén obtenir 8.000 euros per a la publicació de l'anuari. La iniciativa es pot seguir al Twitter via hashtag #omplimelsbuits. Podeu accedir al verkami de l'Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics 2013 clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat