Barcelona ·
La tasca de la revista Transfer d'apropar la cultura i el món catalans més enllà de les fronteres dels Països Catalans no ha minvat des de la seva aparició el proppassat mes d'octubre. De la mà de l'Institut Ramon Llull (IRL) i en col·laboració amb la Universitat de València, la publicació -íntegrament en anglès- ha tret ja el seu número 4 al carrer amb un recull de les principals novetats que destaquen del panorama cultural català de més alt nivell.
Entre els articles que hi apareixen en aquesta darrera edició, la revista inclou un reportatge sobre els testimonis, en la literatura catalana, dels camps de concentració; una peça sobre la necessitat de fer balanç equilibrat en el llegat del maig del 68 i també una reflexió sobre la dificultat de fer un periodisme de qualitat en un món cada cop més caracteritzat per la desinformació. Amb tot, el monogràfic d'aquest número de la publicació cultural està dedicat al nou lloc que la cultura comença a ocupar en les societats modernes. D'aquesta manera, s'analitza la transformació en el consum de la cultura, des de la vella centralitat humanística, fins a l'actual procés, a mig camí entre el lleure i el consum a gran escala.
El darrer número de Transfer compta, alhora, amb la col·laboració gràfica de Jaume Planesa, un dels artistes catalans de més projecció internacional, i amb una darrera novetat: la posada en marxa de la nova web de la publicació.