Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de d'octubre del 2009 | 13:44
Notícia · Cultura

L'acadèmia del Cinema Català busca representació catalana oficial als Oscar per al 2011

Barcelona · Els propers 3 i 4 de novembre, l'Acadèmia del Cinema Català viatjarà a Hollywood amb un objectiu clar: aconseguir representació oficial catalana als premis nordamericans Oscar de cinematografia. El president de l'acadèmia catalana, Joel Joan, encapçalarà l'expedició als Estats Units en un viatge que pretén aconseguir

que Catalunya enviï als Oscar i de manera anual, una pel·lícula en la categoria de pel·lícula de parla extrangera sense necessitat de tenir el vistiplau de l'Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, com passa en l'actualitat.

L'acadèmia catalana aposta, com a base dels seus arguments per convèncer aquest novembre l'Acadèmia de cinema de Hollywood, per la potència, el bon estat de salut i la suficient qualitat de les produccions de cinema originals catalanes. Joen Joan també ha indicat un altre punt a favor: hi ha forces precedents d'acadèmies que estan representades als Oscar, i que, per tant, envien els seus films a Hollywood tot i pertànyer a una nació sense Estat propi.

Les dates del viatge, el 3 i 4 de novembre, no han estat escollides a l'atzar. La delegació catalana anirà a Hollywood en uns dies en què se celebra un dels mercats cinematogràfics més importants dels EUA, justament quan es pot donar millor a conèixer les produccions catalanes. En cas que l'acadèmia americana de cienma acceptés la proposta, la participació catalana no es faria efectiva fins el 2011.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat