Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'abril del 2016 | 12:38
Notícia · Cultura

Divendres 22 d'abril es presenta "Perseguits i Salvats" a Lleida

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la Diputació de Lleida ha editat el llibre 'Perseguits i salvats' : El Pirineu de Lleida: camins de llibertat i memòria del poble jueu, dedicat al projecte de recuperació patrimonial i de memòria història impulsat per la mateixa institució per rescabalar de l'oblit la fugida de milers de jueus de l'Holocaust nazi a través del Pirineu de Lleida i l'Aran amb la solidaritat d'anònims lleidatans.

L'obra compta amb la salutació del President de la Generalitat, Carles Puigdemont; la introducció a càrrec del President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, l'aportació de la supervivent Françoise Bielinsky (Paquita Sitzer), -que va visitar de nou les comarques de Lleida l'any 2015-; i la col•laboració de Vicenç Villatoro, J.B Culla, Manuel Forcano, Lluís Bassat, Pilar Rahola i Josep Calvet, significats per l'estudi i el coneixement del poble jueu, ja sigui des del camp del periodisme, de la comunicació o de la recerca històrica.

L'edició es completa amb un ampli apartat gràfic amb fotografies de les 5 rutes senyalitzades pel Pirineu de Lleida.

La presentació del llibre 'Perseguits i salvats' tindrà lloc el proper dia 22 d'abril a l'aula Magna de  l'Institut d'Estudis IIerdencs, a les 19.30, amb la participació del professor d'Història Contemporània, Joan B. Culla; la benvinguda a càrrec del president Joan Reñé; i la introducció de l'historiador Josep Calvet.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat