Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de desembre del 2013 | 20:08
Notícia · Cultura

Joana Raspall mor als 100 anys

La poetessa i activista cultural ha destacat per la seva tasca a favor de la llengua pròpia, sempre discreta però insistent i decidida. Raspall també ha mostrat al llarg de la seva vida el compromís de servei al país.

Joana Raspall. FOTO: Jordi Moral.

Barcelona · La poetessa, escriptora, lexicògrafa i bibliotecària Joana Raspall ha mort a Sant Feliu de Llobregat aquesta setmana als 100 anys. Decidida i ferma en la defensa del català, Raspall ha destacat per la seva aportació a la poesia catalana infantil i adulta però --també i sobretot-- per ser una obstinada activista a favor del país. 

La resistència en temps de Franco, les seves col·laboracions a revistes i publicacions clandestines com Claror (de Sant Feliu de Llobregat, població de naixement de Raspall) la seva tasca a les biblioteques i la creació de tres diccionaris la consagren com un referent femení en la cultura i llengua catalanes.

Precisament enguany Raspall es trobava immersa en la celebració de l'Any Raspall, que comptava amb la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, de comissària. L'Any Raspall va destacar-se per un acte central al juliol passat, el mateix dia del seu aniversari, i per un acte final, celebrat divendres passat a Sant Feliu de Llobregat.

La família ha demanat a les escoles de Catalunya que recordin Joana Raspall "llegint un dels seus poemes" i ha creat l'etiqueta #gràciesJoana a la xarxa social Twitter.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat