Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de juliol del 2010 | 15:47
Notícia · Desenvolupament

El paisatge de les Terres de Lleida, reunit per primera vegada en un catàleg

Barcelona · L'Observatori del Paisatge ha publicat, per primera vegada i de manera pionera a tota la Unió Europea, el catàleg del paisatge de les Terres de Lleida. Aquest extens document, coordinat per Joan Nogué i Font, director de l'Observatori, i Pere Sala i Martí, coordinador tècnic de l'Observatori, suposa la creació d'una guia on s'hi recull entre les seves pàgines les unitats territorials de Lleida que descriuen de manera significativa el paisatge de la zona.

El llibre, doncs, es divideix en vuit blocs i identifica 22 unitats de paisatge, per cadascuna de les quals es descriuen els elements naturals i humans que el constitueixen, així com també aporta una descripció de l'evolució històrica, l'organització actual, l'expressió artística, la dinàmica, els valors paisatgístics, les rutes i els punts d'observació i gaudi de Lleida.

El catàleg de les Terres de Lleida representa una diagnosi, doncs, del paisatge de la zona que defuig de la mirada estàtica i de la fotografia congelada d'un paisatge sense evolució per apropar el lector, segons indica el mateix Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Miquel Nadal, a una concepció moderna del paisatge. El nou catàleg explica les Terres de Lleida com un producte natural i alhora cultural, i defuig de la simplificació d'una publicació de caire únicament teòric. "No és una peça de laboratori. Aquí hi trobareu els referents, i tots els que pugnen per una acció de regeneració de les Terres de Lleida, tots aquells que articulen un discurs d'una societat emergent en el vessant ponentí" sentencia Nadal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat