Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de d'abril del 2013 | 17:33
Notícia

El CEEC presenta el seu programa de Defensa

El CEEC té molt clar que, ara per ara, en el procés de creació d'estructures d'Estat no és prioritària la futura força de defensa de Catalunya. Amb tot, el centre ha elaborat una proposta de debat i discussió que busca trencar tots els tòpics i complexos que, des de la política catalana, existeixen amb la defensa, uns mateixos complexos que fa 40 anys es tenien amb la seguretat ciutadana.

El CEEC manifesta, amb aquest document, que la política de defensa no és una qüestió accessòria per a un Estat sinó que és cabdal per a la seva existència. El CEEC també diu que la futura política de defensa de Catalunya ha de ser transversal en el pla nacional i en el pla internacional, i que s'ha de basar en la seguretat compartida i en la defensa col·lectiva. 

Tanmateix, el CEEC considera prioritària la planificació de la substitució dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE) en les funcions que encara els hi pertoquen en l'actual marc legal dins de l'Estat espanyol. Però aquesta prioritat de substituïr els CFSE no és incompatible amb començar a sensibilitzar els ciutadans en la necessitat que tinguin consciència de defensa nacional. El país té prioritats que, per descomptat, han de passar per davant de la defensa, com són el benestar dels ciutadans, l'educació, la sanitat i els serveis públics bàsics.

Des del CEEC s'és conscient que una possible independència nacional de Cataunya  no serà com hagués pogut ser en el segles XIX o XX: som al segle XXI, som a Europa i els catalans en som ciutadans de ple dret. I això ens condicionarà molt però alhora no evitarà que també tinguem les nostres responsabilitats en la defensa i la seguretat comuna d'Europa.

El CEEC, doncs, amb el seu document esborrany que publica (es pot consultar a la secció Documents de Tribuna.cat), La futura força de defensa de Catalunya, fa un exercici de simulació discutible i modelable, si es vol, però obligat, perquè el nostre entorn geoestretègic ens prengui en consideració i seriositat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat