Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de desembre del 2013 | 17:45
Notícia

Enèsima demostració de la política de destrucció: Bauzá aprova la llei de símbols

La resposta de l'executiu balear a les demandes socials és unilateral: la prohibició reiterada. Aquesta setmana el PP de les Illes Balears ha aprovat amb tota l'oposició en contra la llei de síbols que prohibeix que es puguin penjar senyeres a edificis públics.

La regressió de la democràcia al PP balear ha assolit límits pseudofranquistes aquesta setmana. El Parlament balear ha aprovat la llei de símbols, una normativa que persegueix i prohibeix els ja coneguts i populars llaços amb la senyera usats per la comunitat educativa de les Illes per a reivindicar la destrucció de l'escola pública de qualitat i en català.

Vulnerant obertament la llibertat d'expressió la llei aprovada estableix que cal una autorització per a penjar un llaç o un símbol que representi la nació catalana o els Països Catalans. La llei s'ha aprovat unilateralment i en contra de tota l'oposició que s'hi ha oposat en bloc lal·legant que el redactat no compleix els requisits de constitucionalitat.

Tot i els retocs que s'hi han fet, l'oposició ha denunciat que el redactat de la norma no compleix els requisits de constitucionalitat. Com ja és usual, tant l'oposició política com la societat, els sindicats majoritaris i el món educatiu ja ha mostrat l'absolut rebuig al govern de Bauzá, que fa i desfà a les Illes al seu parer.

Al paperot de l'aprovació del govern balear que els Països Catalans no existeixen, se li sumen multitud d'iniciatives que han consagrat el PP de les Illes com l'agent de destrucció massiva de la cultura i llengua pròpia al territori. Per aquest mateix motiu, sindicats i entitats en defensa de la llengua i la cultura han convocat una concentració davant el parlament amb el lema Per la llibertat d'expressió i la democràcia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat