Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de d'abril del 2013 | 16:13
Notícia · Esport i Ciutadania

L'ANC i la Plataforma ProSeleccions denuncien l'ofec que pateix l'esport català

Les dues entitats han fet públic un manifest en què reivindiquen la necessitat d'un estat propi per tal que els entitats esportives catalanes recuperin les seves activitats habituals a nivell internacional.

Barcelona · La sectorial d'esports de l'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han fet públic un manifest conjunt on hi denuncien la greu crisi econòmica i política que viu l'esport català. Al text les entitats fan evident la necessitat de tenir un estat per capgirar aquesta situació.

Segons expliquen, la crisi provoca que clubs, federacions i també aquelles seleccions esportives que fins ara competien a nivell internacional pateixin un ofec tal que els impedeixi desenvolupar les seves activitats habituals. Al text s'hi detallen acomiadaments de personal, concursos de creditors i menys suport a esportistes i tècnics, les quals coses deixa les entitats esportives catalanes en risc de fallida.

Al manifest, l'ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes també hi reclamen que l'esport ha d'exigir un major reconeixement per part de les institucions polítiques per la seva importància i efectes en la salut i com a motor econòmic i de cohesió social. Finalment, el text fet públic per ambdues entitats aposta per la independència com a única solució per tal de capgirar la situació actual i per a poder gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts, amb totes les conseqüències.

Podeu consultar el manifest a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat