Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de maig del 2010 | 15:20
Notícia · Història

Juristes contra franquistes II: una revisió de la dictadura

Barcelona · Passats ja 35 anys de la dictadura franquista, les societats espanyola i catalana conviuen, encara, entre una impunitat judicial silenciada i una revisió de les violacions dels drets humans completament inexistent. Així ho consideren, també, l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD) i Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya -associació creada per a la recuperació, commemoració i foment de la memòria democràtica- , que per segona vegada han convocat un col·loqui sobre la repressió franquista i les formes amb què es va expressar a la societat catalana.

Els propers 9, 10 i 11 de juny el nou Espai Memorial Democràtic (Via Laietana, 69) acollirà el II Col·loqui internacional La revisió franquista i la revisió jurídica de les dictadures, una trobada que serà inaugurada pel President de la Generalitat, José Montilla, i que comptarà amb les intervencions de destacats juristes, magistrats i personalitats destacades del món judicial.

Amb l'objectiu de fer una necessària revisió de les actuacions judicials escomeses durant el franquisme contràries a l'Estat de dret, a les llibertats públiques i als drets fonamentals, aquesta segona convocatòria pretén avançar en l'anàlisi de l'acció repressiva franquista i en la seva comparació amb altres règims dictatorials.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat